Jordan Spieth ute och tittar på veckans majorbana för första gången. // Foto: Getty Images

PGA Championship

Spieth jagar historiskt rekord

Covid-19, sen ankomst och dålig koll på banan ska inte stoppa Jordan Spieths jakt på en career grand slam.

Text: Olof Åsgård • 2021-05-19 Uppdaterad 2021-05-19

Jordan Spieth var med och högg i toppen förra veckan i Texas och slutade delad nia i AT&T Byron Nelson. Det var första tävlingen sedan tredjeplatsen i The Masters i april. Mellan tävlingarna blev amerikanen dessutom smittad av covid-19 och tränade ingen golf alls under 20 dagar. 

Nu är han på plats i South Carolina för PGA Championship och (nästan) redo att jaga sista pusselbiten för en career grand slam – seger i alla fyra majortävlingar. 

Formen går inte att bortse från och med tanke på förra veckans spel verkar inte ofrivillig vila och coronaviruset ha påverkat spelet. 

Senast PGA Championship spelades på Kiawah Island 2012 studerade Spieth fortfarande på college och han minns inte mycket om banan från tv-bilderna. Dåligt väder hemma i Dallas gjorde att han kom senare än planerat till anläggningen och när han kom till presscentret i tisdags hade han inte sett banan än. 

–  Jag har inte spelat ett hål än och behöver lägga mycket arbete för att lära känna banan närmaste dagarna. Av vad jag hört så är det en ”andraslags”-bana där det handlar om att läsa vindarna, hitta rätt linjer från tee för att underlätta inspelen och sedan se till att inte sätta sig i problem framme vid green. Att träffa så många greener som möjligt kommer vara viktigt den här veckan, säger Spieth.

2015 vann han både The Masters och US Open och 2017 vann han The Open på Royal Birkdale. En seger i PGA Championship skulle säkra ett career grand slam, en bedrift endast fem spelare klarat genom tiderna. 

Jordan Spieth vill såklart göra detta men det är inget han går runt och grubblar på.
– Jag tänker inte alls på det men det är såklart något jag vill. Jag vill vinna alla majors jag spelar. Jag ville verkligen vinna The Masters i år. Det hände inte. Jag vill verkligen vinna den här och det kommer vara samma när vi kommer till US Open. Det är på majors som vi vill vara som bäst. Det känns som att jag har stora chanser i den här tävlingen. Jag behöver spela lika bra tee till green som jag gjort i år och ta till vara på mina chanser, säger Spieth.

Första två ronderna spelar Spieth tillsammans med Texaskompisen Will Zalatoris och Webb Simpson. En lottning som Spieth gillar på förhand. 

– Om du frågar mig vilken spelare du vill bli lottad med skulle jag svara Webb Simpson. Jag har alltid gillat att spela med honom. Och Will spelar jag ofta med hemma i Texas. Så, bra lottning. Text: Olof Åsgård • 2021-05-19
TournyttJordan SpiethKiawah IslandPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top