Kommer vi se lika fulla läktare som under Ryder Cup i Paris? Mycket pekar på det. Foto: Getty images

Ryder Cup

Ryder Cup inför åskådare – ”Världen är redo för ett party”

Fram med ansiktsfärgen och damma av den gamla blågula dressen! Det kan nämligen vara så att du har möjlighet att se Ryder Cup på plats i höst.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-19 Uppdaterad 2021-05-19

PGA of Americas vd, Seth Waugh höll en presskonferens inför veckans PGA Championship. Han pratade också om en annan ganska stor tävling.

I höst är det nämligen, äntligen, dags för Ryder Cup. Förra året meddelade Waugh att man skulle skjuta upp lagtävlingen eftersom ett Ryder Cup utan supportrar inte är ett riktigt Ryder Cup.

24-26 september i år kommer därför tävlingen äntligen att spelas och Waugh tror inte bara att ett litet antal åskådare kommer vara på plats. Vd:n säger att han förväntar sig ett Ryder Cup precis som alla tidigare år.
– Vi hoppas och jobbar väldigt hårt för att skapa en hel och full upplevelse. Vi jobbar förstås tillsammans med lokala styrelse för att göra det rätt för oss och inget är satt i sten. Men vår plan är att anordna ett Ryder Cup som kommer vara det bästa genom alla tider. Jag tror världen är redo för ett party, säger Waugh.

Hur stor festen blir är förstås fortsatt oklart, då en ny våg av covid-19 skulle kunna skölja över Whistling Straits och staten Whisconsin. Men antagligen kommer fler än de 10 000 åskådarna per dag som tillåts under veckans PGA Championship få se USA i deras match mot Europa.
– Vi hoppas kunna släppa in maximalt antal åskådare i september. Som det är idag kan vi förstås inte det. Men med vaccinet och antalet smittade som blir färre, vi hoppas och är optimistiska att vi ska kunna ha fullt antal åskådare.

Hur många åskådare det innebär ville inte Waugh prata om, men som en jämförelse släpptes 50 000 åskådare in per dag när Ryder Cup spelades i USA 2016. Ännu fler när tävlingen spelades två år senare på Le Golf National
– Vi tror att det kommer gå snabbt nu, främst ur ett amerikanskt perspektiv. Jag inser att världen fortfarande har stora utmaningar, men ur ett amerikanskt perspektiv är vi hoppfulla att vi ska lyckas genomföra detta.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-19
TournyttRyder CupTournytt
Scroll to Top