Brooks Koepka kommer att spela veckans major. Trots att han är långt ifrån 100 procentig i sitt högra knä. Foto: Getty images

PGA Championship

Fortsatt skadad Koepka: ”Jag kan hantera smärtan”

Brooks Koepka kommer att spela veckans major med smärta i höger knä. Men så länge han kan spela, ja då vill tvåfaldige PGA Championship-vinnaren delta.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-19

Det är dags för den 102:a upplagan av PGA Championship och tidigare vinnaren, Brooks Koepka, är långt ifrån sitt livs form. Amerikanen meddelade under sin presskonferens på tisdagen att han fortfarande är långt ifrån helt frisk i sitt högra knä som han 16 mars drog ur led, vilket också innebär ligamentskador.
– Vi pratar antagligen om ytterligare sex månader, sa Koepka på frågan om när han förväntar sig vara 100 procent frisk.
– Men med det sagt kan jag spela. Man är väl aldrig 100 procent frisk, det är det som är grejen. Under de senaste två åren har jag känt av vänster knä, höger knä, en öm rygg eller nacke. Jag har spelat mig igenom de smärtorna.

Men att spela en tävling med skada låter ju varken sunt eller särskilt produktivt. Brooks Koepka menar dock att smärta inte betyder någonting för honom, frågan är bara om hans kropp är frisk nog att kunna spela fullt ut.
– Jag kan hantera smärtan, den är inget problem. Det handlar mer om att kunna slå slagen jag vill slå och kunna göra det jag vill göra. Jag börjar kunna göra det. Även om jag inte är 100 procent frisk kan jag slå slagen som krävs.

Brooks Koepka lyckades tidigare i år vinna Waste Management Phoenix Open. Därefter försökte han spela The Masters med ett nyligen opererat knä. Detta innebar att han var långt ifrån att ha full rörlighet och det hela slutade med en missad kvalgräns i den majorn. Sedan dess har amerikanen ytterligare en start, förra veckans AT&T Byron Nelson, och även där blev det en missad kvalgräns.

Veckans PGA Championship spelas på Kiawah Islands Ocean Course, vilket är en mycket svår bana. Lite vind på det och helt plötsligt har vi ett rejält test för världens bästa spelare. I dessa förhållanden sa Koepka försöka säkra sin femte majorseger i karriären. Det handlar bara om att bita ihop.
– Jag känner att jag kan slå alla slag. Det är inte som på Augusta där jag försökte lista ut hur jag med minst smärta skulle promenera. Nu slår jag golfslag och förstår vad som händer. Under en lång tid struntade jag i puttningen för att se om jag kunde slå de längre slagen. För om jag inte kan det, kan jag inte spela. Jag har nu allt under kontroll och vet vad jag sysslar med. Förra veckan var ett bra test för mig.

Brooks Koepka spelar de första två ronderna av veckans major tillsammans med Rory McIlroy och Justin Thomas.

LÄS MER: Då startar Stenson & Norén i majorn


Text: Jesper Johansson • 2021-05-19
TournyttBrooks KoepkaPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top