Tony Finau hade ingen koll på att avståndsmätare är tillåtet under veckans major. Foto: Getty images

PGA Championship

Finaus förvåning – visste inte att man fick använda kikare

När PGA Championship i februari meddelade att stjärnorna skulle få använda sig av kikare spred sig nyheten snabbt. Men inte hela vägen till Tony Finau...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-19

PGA of America överraskade en och annan då de i februari meddelade att avståndsmätare skulle tillåtas under årets samtliga PGA-mästerskap. Det innebär att herrproffsen på Kiawah Island kommer att ses med kikare då PGA Championship ska avgöras.

Man kan tänka sig att de flesta golfnördar världen över såg den här nyheten, för att inte tala om de spelare som faktiskt är med och spelar. Men Tony Finau, världens 14:e bästa spelare, hade ingen aning.

När han under sin presskonferens fick frågan om hans tankar kring att spelare kommer få använda sig av kikare svarade amerikanen förvånat.
– Vadå, menar du att vi får ha avståndsmätare under själva tävlingen? Får vi det?

Därefter frågade han en i personalen om det faktiskt stämde. Därefter utvecklade han sina tankar.
– Jag visste inte att vi fick det. Jag har inte hunnit tänka på det men jag är säker på att jag kommer spela som vanligt, vilket innebär att använda mig av en banguide och ta avstånden till fots med min caddie. Det är många fler nummer än det till flaggan för oss. Men det är intressant, jag hade ingen aning. Jag får berätta det för vår caddie och fundera ett varv till.

Tony Finau spelar tillsammans med Corey Conners och Matthew Fitzpatrick under de första två varven av veckans majortävling.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-19
TournyttPGA ChampionshipTony FinauTournytt
Scroll to Top