I sin 80:e start tog sydkoreanen K.H. Lee sin första seger på PGA Tour i AT&T Byron Nelson // Foto: Getty Images

PGA Tour

Segern i Texas gav Lee majorplats

Imponerande uppvisning av sydkoreanen i regnet i Texas.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-17 Uppdaterad 2021-05-17

Det blev en lång, blöt dag för spelarna när AT&T Byron Nelson avgjordes på söndagen.

Starten hade tidigarelagts på grund av ett inkommande oväder och spelarna i slutbollarna hann nästan in innan det brakade loss.

Då hade sydkoreanen K.H Lee gjort fem birdies på sina första åtta hål och tagit sig förbi ledande Sam Burns och ledde med tre slag efter 15 spelade hål.

Så här såg det ut när regnet kom men arrangörerna gjorde ett kanonjobb och lyckades få bort vattnet snabbt när regnet slutade.

Efter ett två timmar långt avbrott avslutade Lee sedan bogey-birdie-birdie och ingen kunde stoppa Lee från att ta sin första seger på PGA-touren is sin 80:e start. Han blev den åttonde sydkoreanen att vinna på PGA-touren och segern gav honom också en plats i nästa veckas PGA Championship.

Den här birdien på det 17:e hålet gav Lee tre slags ledning inför sista hålet.

– Det var en lång dag för alla och jag ville inte titta på ledartavlorna alls utan bara koncentrera mig på att spela golf. Det lyckades bra och jag är väldigt lycklig nu, sa Lee.

Han gick sista ronden på 66 slag och slutade 25 under par totalt, tre slag före Sam Burns, som ännu en gång slogs om segern på slutronden. Burns fick dock inte den start han behövde och tvingades nöja sig med en andraplats som ändå tog honom upp till en femteplats på FedEx Cup-listan.

– Man behövde göra birdies tidigt idag när det fortfarande var okej väder. Totalt sett en bra tävling ändå och starkt spelat av K.H, det var imponerande att se hur han hanterade allting idag. Det viktigaste för mig var att få känna att spelet är på plats inför nästa veckas tävling, sa Burns.

Enda svensken som fick spela alla fyra dagar, Alex Norén, fick inte spelet att stämma i helgen. Han avslutade med 70-74 vilket var 15 slag sämre än de två första ronderna på 65-64. Det blev ändå en delad 21:a plats och en liten klättring på FedEx Cup-listan från 102:a till 98:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-17
TournyttAlexander NorenAT&T Byron NelsonKyoung-Hoon LeePGA TourSam BurnsTournyttTPC Craig Ranch
Scroll to Top