Jens Dantorp får spela på snudd hemmabana den här veckan och delar fjärdeplatsen efter halva Range Servant by Hinton Golf // Foto: Getty Images (Arkiv)

Challengetouren

Tre svenskar topp-tio på Rönnebäck

Dantorp storspelar på hemmaplan i Skåne.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-14 Uppdaterad 2021-05-14

Efter en andrarond med låga scorer är vi halvvägs in i Range Servant Challenge by Hinton Golf på Challenge Tour.

Bäst under andra ronden var svenske Anton Karlsson som med en 65:a tog sig från tolfte till tredje plats. Karlsson gjorde nio birdies och två bogeys och är med sina tolv under par ett slag bakom ledarduon Mateusz Gradecki från Polen och skotten Craig Howie, båda 13 under par.

Två slag längre ner, på tio under par och delad fjärdeplats, finns två svenskar.

Christofer Blomstrand (65-69) och Jens Dantorp (68-66).

För Dantorps del är Rönnebäck snudd på hemmabana och naturligtvis en extra skön känsla att komma hem och spela i sin hemstad.

– Känslan är bra inför helgen och kul att vara tillbaka och tävla på svensk mark. Speciellt också att få spela på en bana som jag har lirat mycket på under min uppväxt. Det kommer att krävas minst lika bra golf om inte bättre för att slåss om segern men jag är redo att ge det en chans, berättar Dantorp för svenskgolf.se.

På nio under par och delad tiondeplats finns Marcus Svensson (69-66) och Björn Hellgren (68-68) delar 20:e plats på åtta under par.

Övriga svenskar som klarade kvalgränsen finns i listan nedan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-14
TournyttAnton KarlssonBjörn HellgrenChallenge TourChristofer BlomstrandCraig HowieJens DantorpMarcus SvenssonMateusz GradeckiRönnebäck GKTournytt
Scroll to Top