Richard Bland gör sin 478:e start på Europatouren den här veckan, kan han ta sin första seger? // Foto: Getty Images

Europatouren

478 starter – nu jagar veteranen första segern

Tre britter delar ledningen halvvägs på The Belfry.

Text: Martin Strömberg • 2021-05-14 Uppdaterad 2021-05-14

Efter tre veckor av låga scorer på Kanarieöarna möts Europatourspelarna av en annan typ av golf den här veckan. Belfrys Brabazon-bana bjuder på betydligt mer svårscorade förhållanden och ledarscoren efter två ronder är betydligt beskedligare sju under par och det är inte helt oväntat tre britter som lyckats nå dit.

Skotten Robert MacIntyre hade andra dagens bästa score med 66 slag och delar ledningen på sju under med landsmannen Calum Hill (67-70) samt engelsmannen Richard Bland (68-69).

MacIntyre tackade sin putter för den fina scoren.

– Det kändes helt underbart på greenerna och skönt att allt arbete som jag lagt ner på den delen ger resultat. Jag kunde ha skjutit riktigt lågt idag och missade en hel del möjligheter men det är golf, man kan aldrig bli helt nöjd, sa MacIntyre efter sin rond.

48-åriga Richard Bland gör sin 478:e start på Europatouren den här veckan men han har hittills inte lyckats hamna högst upp i resultatlistan. Och han medger att en seger i det här stadiet av karriären skulle betyda allt för honom.

Han är den enda i fältet som är bogeyfri efter 36 hål och trots medelmåttig puttning är han i delad ledning.

– Jag har ju redan börjat se fram mot att kvala till Champions Tour och förhoppningsvis spela där om ett par år så det är klart att en seger nu skulle vara som julafton återigen, och i en så här klassisk tävling och ikonisk bana, det skulle vara otroligt.

För svensk del fick vi med oss två av fem startande svenskar till helgens spel. Men båda har lite arbete att göra för att ta sig upp till fina placeringar.

Alexander Björk (73-72) och Sebastian Söderberg delar 60:e plats på ett över par. De är trots allt ”bara” åtta slag från ledningen och en fin fredagsrond skulle lyfta dem rejält i reultatlistan.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-05-14
TournyttAlexander BjörkCalum HillEuropean TourRichard BlandRobert MacIntyreSebastian SöderbergThe BelfryTournytt
Rulla till toppen