Jordan Spieth är tillbaka och tävlar på PGA Tour. Foto: Getty images

PGA Tour

Spieth tillbaka efter covid-19: ”Osäker på formen”

Livet lekte för Jordan Spieth efter The Masters. Han tog några dagar ledigt för att vila. Istället blev han sjuk.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-12 Uppdaterad 2021-05-12

Efter att ha tagit två veckor ledigt efter The Masters mådde Jordan Spieth hur bra som helst och siktade på att åter börja spela på PGA Tour. Han hade då slutat trea i The Masters och dessförinnan vunnit Valero Texas Open, hans första seger sedan The Open 2017.

Allt såg ut att vara på väg åt rätt håll. Sedan fick viruset som greppat tag om hela världen tag i honom. Covid-19 hade fått tag på världsstjärnan som insjuknade.

Det var ungefär tio dagar efter The Masters som Spieth testades positiv för viruset. Han hade ingen aning om hur han fått viruset och han hade inte heller tappat aptiten eller sitt doftsinne, vilket är två tydliga tecken att man smittats av viruset. Men oavsett innebar det karantän för amerikanen.
– Det var illa i en och en halv dag och därefter var det mest irriterande de kommande fem dagarna. Jag tappade energi och hade problem med bihålorna. Sen fick jag tillbaka min styrka och den senaste veckan har det varit som att ingenting hade hänt, säger Spieth inför veckans AT&T Byron Nelson som spelas i hans hemstad Dallas.
– Jag har kunnat arbeta som vanligt med träningspass och gym, Så nu är allt fokus på att komma tillbaka till golfbanan och komma in i samma rytm som jag var i tidigare och ha lite mer tålamod.

Viruset fick Jordan Spieth att missa en inplanerad tävling, Valspar Championship. Men i det stora hela har han kommit lindrigt undan och ska nu inleda fyra raka tävlingsveckor med PGA Championship nästa vecka som hans största mål. Men var hans spel är för tillfället återstår att se. Detta då inte ens Jordan Spieth vet.
– Jag är inte helt säker. Jag har bara spelat ett par ronder, så jag tänker att jag måste få bort lite rost vilket jag inte trodde skulle vara nödvändigt.
– Men jag mår bra. Jag känner mig stark. Jag känner mig redo för ett antal veckor av bra golf, säger amerikanen.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-12
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top