Royal St Georges kommer att spelas inför "ett stort antal åskådare". Foto: Getty images

The Open

Publik tillåts under The Open: ”Välkomnar ett stort antal åskådare”

Positiva nyheter om du är en av alla svenskar som köpt biljett till The Open. Du kan snart vara en av de som får se majorn på plats!

Text: Jesper Johansson • 2021-05-12 Uppdaterad 2021-05-12

R&A har meddelat att ett stort antal supportrar kommer att tillåtas besöka The Open på Royal St Georges.

Golfens äldsta major skulle egentligen spelats på banan redan förra året men tvingades ställas in på grund av covid-19. När de största tävlingarna i USA spelades inför tomma läktare tvingades R&A till beslutet att The Open inte skulle spelas alls.

Men med de senaste veckornas bilder från Royal St Georges på sociala medier, där vi kan se läktare byggas bland annat runt hål 1 och hål 18, har känslan varit att årets upplaga av den klassiska tävlingen kommer spelas inför publik.

I februari meddelade R&A att tävlingen skulle spelas med eller utan fans. Nu har chefen Martin Slumbers meddelat att det kommer tillåtas publik på banan.
– Situationen med covid-19-pandemin fortsätter att förbättras i Storbritannien och den snabba utrullningen av vaccin ger oss ett växande självförtroende att vi kommer kunna välkomna ett stort antal åskådare till mästerskapet samtidigt som vi reducerar det totala publiktaket, säger Slumbers.
– Pandemin har förstås fortfarande inte försvunnit och är fortfarande ett förödande problem över vissa delar i världen. Våra tankar fortsätter att vara med alla berörda.

Om du har köpt en biljett till majorn, vilket ett stort antal svenskar brukar göra, kommer du att kontaktas via mejl av R&A inom den närmaste tiden. Han tillade också att han ber om ursäkt till alla som fått semestrar inställda och förändrade på grund av majorns flytt från det ena året till det andra.
– Vårt slutmål är att arrangera ett fantastiskt The Open på Royal St Georges och ge våra fans och spelare något de verkligen kan se fram emot i sommar.
– För många dagar har passerat sedan vi har kunnat se världens bästa golfare tävla på en av våra enastående linksbanor och jag är säker på att du ser fram emot detta lika mycket som jag gör. Det här kommer bli ett minnesvärt sportarrangemang, säger Martin Slumbers.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-12
TournyttRoyal St George'sThe OpenTournytt
Scroll to Top