Cheyenne Woods fick två slags plikt för spel på fel boll. Sedan satte hon igång ordentligt i US Women's Open-kvalet. Foto: Getty images

US Women's Open

Två slags plikt tände Woods – kvalade in till majorn

En motgång kan fungera som tändvätska om den används på rätt sätt. Fråga bara Cheyenne Woods som efter sin dyra tabbe körde över motståndet.

Text: • 2021-05-11

Cheyenne Woods lyckades vinna US Women’s Open-kvalet i New Jersey med fem slag under måndagen. Detta trots att hon fick två slags plikt. Eller ska man säga “tack vare” två slags plikt?

På det sjunde hålet på Spring Lake Golf Club i New Jersey slog nämligen både Woods och hennes spelpartner ett slag till höger på det blinda inspelet. Eftersom Woods egna bollträff var så dålig antog hon att det var hennes boll som låg riktigt illa i ruffen intill en greenbunker. Hennes spelpartner indikerade dessutom att det var hennes egen boll som låg på greenen.

30-årige Cheyenne Woods slog sitt tredje slag och insåg sedan att hon hade gjort fel. Det var inte hennes egen boll hon slog på, utan spelkamratens. Detta innebar två slags plikt, en dubbel på hålet.
– Ärligt talat var det de där pliktslagen som fick mig att fokusera, fick mig att bli lite arg. Jag ville bara spela klart på så få slag som möjligt efter det, säger Woods till Golfweek.

Efter plikstlagen var hon totalt tre över par. Med två raka birdies därefter var pliktslagen återhämtade och hon gick till slut runt på 73 slag under den första av de två kvalrundorna. Därefter valde Woods att bli mer aggressiv vilket gav resultat. Fem birdies under rond två innebar att hon till slut gick två under par och vann kvalet till majorn med gem slags marginal före trion bestående an Meghan Ganne, Leigha Devine och Savannah Vilabuli. Av de tre var det till slut Ganne som säkrade en plats i majorn.
– Med min status på LPGA har jag inte många möjligheter att spela. Jag är väldigt tacksam för alla chanser jag får, säger Woods.

US Women’s Open spelas 3–6 juni på The Olympic Club utanför San Francisco. Sedan tidigare har både Linnea Ström och Maja Stark kvalat in till majorn. Även Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg och Madelene Sagström är klara för majorn. Under måndagen kvalade också Louise Stahle in till majorn.


Text: • 2021-05-11
TournyttCheyenne WoodsLPGA TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top