Dustin Johnson har tvingats lämna återbud till veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty images

Kamp mot klockan

Johnson knäskadad – en vecka innan majorn

Kommer Dustin Johnson att spela nästa veckas PGA Championship? Världsettan lämnade återbud till veckans genrep på grund av knäsmärtor...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-11 Uppdaterad 2021-05-11

Dustin Johnson kommer inte att finslipa på formen inför nästa veckas PGA Championship. Detta då han skippar veckans AT&T Byron Nelson på grund av en knäskada.
Världsettan säger i ett uttalande att han återigen upplever obehag med sitt opererade vänsterknä och att han därför istället kommer att rehabträna.
– Jag är inte nöjd med den här situationen, eftersom jag såg fram emot att spela den här veckan, säger han i sitt meddelande.

DJ har den senaste tiden inte spelat sin bästa golf. I fem av sina senaste sex starter har han slutat utanför topp-25. För två veckor sedan slutade han delad 48 i Valspar Championship, om det har med knäskadan att göra är dock oklart.

Det var i september 2019 som amerikanen genomgick en operation för att minska smärtan i vänsterknä och han har till stora delar varit frisk sedan dess. Men nu har alltså smärtan återkommit.
– Tyvärr har knäsmärtan jag ibland känner återvänt och efter att ha diskuterat med mitt team och mina tränare känner jag att det är bäst att stanna hemma och fokusera på rehabilitering.

Dustin Johnson har därmed dragit sig ur tre tävlingar i år innan de ens startat. Först ut var AT&T Pebble Beach, som spelades veckan efter att han vann i Saudiarabien. Även Valero Texas Open tvingades han lämna återbud till. Förhoppningsvis hinner han tillfriskna för att delta i PGA Championship på Kiawah Island nästa vecka, även om det blir en kamp mot klockan.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-11
TournyttDustin JohnsonPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top