Rory McIlroy med sin senaste pokal. Foto: Getty images

OWGR

McIlroy tillbaka topp-10 i världen

Efter ett antal veckor utanför topp-10 i världen kunde en seger inte komma mer lägligt för Rory McIlroy.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-10 Uppdaterad 2021-05-10

Rory McIlroy har varit på jakt efter formen från fornstora dagar.
Nordirländaren har inte lyckats nå den nivå vi vant oss vid genom åren och i hans mått mätt har han varit i en rejäl svacka.

Men kanske har allting vänt nu. McIlroy lyckades nämligen vinna Wells Fargo Championship och var närmast överväldigad efter segern.
– Det är aldrig lätt att vinna här och min vinst i Kina 2019 känns länge sedan. Världen är  helt annorlunda nu, alla går igenom en pandemi, jag har blivit pappa, det är Mors dag och att Erica och Poppy är här och får vara med om detta är coolt. Det här är ett av mina favoritställen på jorden och att få vinna här är fantastiskt, sa Rory McIlroy till media efter vinsten.

Segern innebär att 32-åringen återigen är topp-10 på världsrankingen. Faktum är att han är på plats sju. Detta efter att under de senaste fyra veckorna varit rankad 11, 11, 13 och 15.

Även Bryson DeChambeau klättrade på rankingen och är nu placerad fyra.
Här är toppen av världsrankingen:

På den svenska herrfronten klättrade Henric Sturehed efter att ha slutat tvåa i Challenge Tour-tävlingen i Sydafrika. Även Anton Karlsson spelade fin golf i samma tävling och tog steg på rankingen.

Här är toppen av herrarnas ranking:


Text: Jesper Johansson • 2021-05-10
TournyttBryson DeChambeauRory McIlroyTournyttVärldsranking
Scroll to Top