På väg att bli blöt av kompisarnas bubbel. Han börjar bli van Garrick Higgo. Foto: Getty Images.

Europatouren

Nytända stjärnan tog sin andra seger på tre veckor

Det blev defilering, och en hole-in-one, den sista dagen av Canary Islands Championship när sydafrikanen Garrick Higgo vann – igen.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-09

Garrick Higgo, som fyller 22 år nästa vecka, hade fyra slags ledning efter tre spelade hål. Han var då –21 totalt före nio man som just då låg på –17. Skulle någon av dem kunna sätta press på sydafrikanen?
Nja, Higgo slog till med en hole-in-one på sjuan, 145 meter. Hans första i proffskarriären.
– Det var en perfekt järnnia. Jag hoppades bara på att den skulle bli kort hålet.


Efter det gick Higgotåget vidare i stabilt och ostoppbart tempo. Fem hål senare var ledningen åtta slag. Övriga fick vackert spela om andraplatsen.
Garrick Higgo gick runt på sju under par (66 slag) och slutade –27 totalt. De är den näst lägsta vinnarscoren på Europatouren. Ernie Els har rekordet på 28 under par. Higgo var en decimeter från att tangera den siffran.
Till slut skilde det sex slag ner till tvåan Maverick Antcliff (–21).
– Det är fantastiskt och jag är glad att ronden är över nu. Jag är väldigt trött men också väldigt lycklig och tacksam. Jag kände press från start. Det är inte enkelt att leda och i det här spelet kan vad som helst hända, sa Garrick Higgo när han intervjuades vid 18:e green, sjöblöt av allt bubbel som hans sydafrikanska spelkompisar sprutat på honom.

Det har varit tre bra veckor på Kanarieöarna för Higgo. Minst sagt. Han är 68 under par totalt på tolv ronder under dessa veckor och resultatraden 1–8–1 skäms inte direkt för sig. Dessutom var han fyra i Österrike veckan före Kanarieöarna.
Sydafrikansk golf är het just nu. Tre veckor i rad har det blivit dubbla sydafrikanska segrar på Europatouren och Challengetouren (Higgo/Brandon Stone – Dean Burmester/J C Ritchie – Higgo/Wilco Nienaber).
Detta var Garrick Higgos 26:e tävling på Europatouren. Han har vunnit tre av dem. Två de senaste veckorna. Den första segern tog han i Portugal i september förra året.
Garrick Higgo blev proffs 2019. När det året var slut var han rankad 464 i världen. Den här vinsten kommer att ta honom upp runt det eftertraktade 50–strecket på världsrankingen.
Han hoppade också upp till femte plats på Race to Dubai.

Sebastian Söderberg (69–65–70–72) slutade –8 totalt på en delad 56:e plats.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-09
TournyttCanary Islands ChampionshipEuropatourenGarrick HiggoTournytt
Scroll to Top