Rory McIlroy njuter av att ha åskådare på plats. Han har insett att det är svårt för honom att plocka fram sitt bästa spel är det är tyst runt banan. Foto: Getty Images

PGA-touren

McIlroy hittar rätt med publikens hjälp

Rory McIlroy har inte vunnit sedan november 2019. Nu har han chansen.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-09

Rory McIlroy leder visserligen inte Wells Fargo Championship på Quail Hollow i Charlotte – det gör Keith Mitchell (–9) – men han går ut i ledarboll den sista dagen. McIlroy delar andraplatsen med Gary Woodland, två slag efter Mitchell.
Den förre världsettan, som nu kanat ned till 15:e plats på världsrankingen, har inte vunnit sedan 2019 (WGC HSBC Champions).
Han fick också en svag start på tävlingen med en 72:a, ett över par, första dagen. Men efter 66 på fredagen sköt McIlroy 68 på lördagen och njöt i fulla drag när publiken runt banan skrek hans namn. Ja, tävlingen spelas inför publik (om än något mindre än normalt).
– Jag har saknat det. Jag trodde inte jag skulle sakna det så mycket som jag gjort, men det har jag. Det kändes som att jag faktiskt skulle njuta av tystnaden men jag har insett att det är svårt för mig att plocka fram mitt bästa när den atmosfär som vi hade i dag inte finns där, sa McIlroy efter ronden.
Han har vunnit två gånger tidigare på Quail Hollow, 2010 (hans första PGA-tourseger) och 2015.

Quail Hollow stod värd för PGA-mästerskapen 2017 och nästa år ska Presidents Cup spelas på banan. Det är en bana som kräver sin man och eftersom Wells Fargo är en tävling som ligger still i tourprogrammet brukar McIlroy, som fyllde 32 i tisdags, fira sin födelsedag där.
– Det är en golfbana jag är bekväm på och att gå in i morgondagens finalrond med en chans att vinna … Jag behöver få ut allt jag kan för att ta mig över den linjen, att vi är just här kan vara en fördel, sa McIlroy.

Jonas Blixt (71–73–70) är +1 totalt på en delad 49:e plats.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-09
TournyttPGA TourPGA-tourenRory McIlroyTournyttWells Fargo Championship
Scroll to Top