Robert Karlsson gjorde åtta birdies och tog sig upp till tredjeplats inför avgörandet i Birmingham. Foto: Getty Images

PGA Tour Champions

Robert Karlsson i ledarboll i majorn

Robert Karlsson är tre slag efter ledande Steve Stricker i årets första major på Champions Tour.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-09 Uppdaterad 2021-05-09

Major och moving day. Då stod Robert Karlsson för lördagens lägsta score.
Han missade visserligen en fin birdiechans från en och en halv meter på sista hålet men åtta birdies, resten par, 64 slag och bogeyfri en majorlördag är inte fy skam.
– Jag slog en boll i vattnet på elvan och lyckades göra par därifrån. Det var skönt att kunna behålla momentum där, sa Robert Karlsson efteråt.

Regions Tradition, årets första major på PGA Tour Champions, spelas – över fyra ronder – på Greystone Golf & Country Club i Birmingham, Alabama.
Robert Karlsson startade lördagen fyra slag slag efter ledande kvartetten Steve Stricker, Alex Cejka, Jerry Kelly och Darren Clarke.
Birdie, birdie på de två första hålen satte tonen för Karlsson. Dagens sjätte birdie, på tionde hålet, tog honom upp i ledningen.
Då gick Alex Cejka in i zonen. Tysken gjorde sex birdies på sju hål (8–14) och gick ifrån med tre slags ledning.

Cejka fyllde 50 i december. Det här är hans tredje start på Champions Tour. Kanske insåg han vad han var på väg att göra för han såg lite stressad ut de avslutande hålen. Det blev också en lite onödig bogey på 17.
– Jag treputtade 17 och fick inte till en up and down på 18. En liten besvikelse, men i det stora hela spelade jag riktigt bra. Jag skulle vilja spela så här även på söndag. Ge mig många chanser, sätta några puttar. Jag är jätteglad att vara i den här positionen inför sista dagen, sa Cejka efter ronden.

Positionen för Cejka är ett slag efter ledande Steve Stricker.
Stricker är –14 totalt, Cejka –13 och därefter följer Robert Karlsson och Dicky Pride på –11.
Steve Stricker, den försvarande mästaren, var precis som Robert Karlsson bogeyfri och tog tre slag på Cejka de två sista hålen. Stricker avslutade med en eagle på 18 (par 5) och gick upp i ensam ledning.
– Min vinst här för några år sedan gav mig självförtroende och jag vet att jag kan spela bra här. Vi hade en fantastisk dag ute på banan och det är många bra spelare med uppe i toppen. Jag behöver gå ut i morgon och sätta ihop en ny bra rond, precis som jag gjorde i dag, sa Stricker.
En seger är värd 375 000 dollar, drygt 3 miljoner kronor. Och en cykel.

C More Golf sänder finalronden med start klockan 21.00 på söndag.

SE LEDARTAVLAN HÄR


Text: Bo Steffensen • 2021-05-09
TournyttChampions TourRegions TraditionRobert KarlssonTournytt
Rulla till toppen