Ny majorseger i sikte? Varför inte. Försvarande mästaren Steve Stricker är uppe i ledning efter två dagars spel. Foto: Getty Images.

Champions Tour

Titelförsvarande Stricker: “Någon kommer att rycka”

Fyra man delar ledningen halvvägs in i årets första major på Champions Tour. Robert Karlsson är fyra slag efter.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-08 Uppdaterad 2021-05-08

Regions Tradition spelas på Greystone G&C i Birmingham, Alabama och går över fyra ronder, inte tre som är normalt på seniortouren. Dessutom går spelarna. Golfbil är inte tillåtet.
Robert Karlsson (71–70), ende svensk i startfältet, var fem under för ronden efter elva hål, men gjorde sedan en dubbel och två bogeys innan det blev ytterligare en birdie på det avslutande hålet.
70 slag, två under för dagen. Karlsson är –3 totalt och delad tolva.
Fyra spelare delar ledningen. Steve Stricker, Alex Cejka, Jerry Kelly och Darren Clarke är alla –7 totalt.
Titelförsvararen Steve Stricker tog sin första majortitel på Champions tour när han vann tävlingen 2019 med sex slag. Förra året blev Regions Tradition inställd.
Stricker gick runt på 69 slag. Han avslutade med birdie och tog sig därmed upp i delad ledning.
– Jag gjorde inget dumt i dag. Men vi är bara halvvägs än så länge. Någon kommer antagligen att rycka loss, inbillar jag mig. Vinden ska vända under helgen så det kommer att ställa till det lite också, sa Stricker efter ronden.

Tysken Alex Cejka kom in i tävlingen när Ray Haas lämnade återbud.
– Jag är bara tacksam för varje start jag får. Det är tufft, bara 80 spelare kommer in varje vecka och det är så många gamla storspelare som har förmånen att spela här. Jag måste vara på topp. Och om jag skulle behöva gå tillbaka till att måndagskvala eller bli topp 10 för att få spela nästa vecka så … Jag får helt enkelt göra det som behövs, sa Cejka.
Det ser han ut att göra just nu.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-08
TournyttChampions TourRegions TraditionRobert KarlssonSteve StrickerTournytt
Scroll to Top