Garrick Higgo tackar sin caddie efter ännu en rond långt under par. Foto: Getty Images

Europatouren

Ö-veckor som fött en ny stjärna

21 år, vänsterspelare. Sannolikt är det ett definitivt genombrott i världstoppen som vi har fått se de senaste veckorna.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-08 Uppdaterad 2021-05-08

Efter elva spelade ronder, av tolv, på Kanarieöarna kan man nog säga att sydafrikanen Garrick Higgo är den som imponerat mest under de tre veckornas spel ute i Atlanten.
I den första tävlingen, på Gran Canaria, tog 21-åringen sin andra vinst på Europatouren (den första kom i Portugal i september förra året).
Vecka två slutade han åtta i Teneriffa Open. Nu, i sin 26:e Europatourtävling, leder han Canary Islands Championship, som spelas på samma bana som Teneriffa Open, två slag före britten Richard Mansell.
Higgo kom till Kanarieöarna med en färsk fjärdeplats från Austria Open i bagaget.
– Jag spelade egentligen inte bra fram till Österrike. Men jag har arbetat hårt så när det börjar gå ens väg gäller det att njuta av det, sa Higgo efter lördagens rond.
Garrick Higgo (66–63–64) avslutade med fyra raka birdies och tog därmed greppet om tävlingen inför avslutningen. 64 slag, sju under för dagen och –20 totalt.

Garrick Higgo blev proffs 2019 och lämnade det året rankad 464 i världen. I början av 2021 var han nere i 90. Just nu är han 66:a på världsrankingen. Skulle han vinna i morgon tar han sig upp i trakterna kring topp 50-strecket.
En proffsresa som påminner en hel del om den Viktor Hovland gjort, även om det är en bit kvar upp till norrmannens nivå.
Garrick Higgo är vänsterspelare, slår långt, fina järnslag, chippar bra, puttar bra och gör det mestadels med ett leende på läpparna.
Totalt är han 61 under par på sina elva ronder på Kanarieöarna.
Fler birdies lär det bli i morgon.

Higgo imponerade, Richard Mansell kom från ”ingenstans” och tog sig in i den avslutande ledarbollen men mannen för dagen var nog ändå finländaren Tapio Pulkkanen. Tio birdies, resten par och en sänkt tiometersputt på sista hålet för 61 slag och en tangering av banrekordet.
Den ronden tog Pulkkanen till –15 totalt och en delad fjärde plats.

Sebastian Söderberg (69–65–70), ende svensk som är kvar i tävlingen, är elva slag efter Higgo. Söderberg är –9 totalt (D37) och går ut på tian på söndagen.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.Text: Bo Steffensen • 2021-05-08
TournyttCanary Islands ChampionshipEuropatourenGarrick HiggoTournytt
Scroll to Top