Gary Woodland börjar så smått känna sig hemma på golfbanan igen efter några tunga år. Foto: Getty Images

PGA-touren

Majorvinnaren Woodland börjar hitta lusten igen

Tre spelare delar ledningen på Quail Hollow. Jonas Blixt klarade kvalgränsen precis – och Phil Mickelson gjorde en Mickelson.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-08 Uppdaterad 2021-05-08

På torsdagen plockade snart 51-årige Phil Mickelson fram sitt gamla jag, gick runt på 64 slag, sju under par, och ledde Wells Fargo Championship. På fredagen var han tillbaka i “verkligheten”. Mickelson kom in på 75 slag, fyra över par. En skillnad på elva slag från en dag till nästa. Men Mickelson är fortfarande med i diskussionen. Han är bara tre slag efter ledande trion Matt Wallace, Gary Woodland och Patrick Rodgers (alla – 6).
– Jag slog massor av bra slag första nio men jag sänkte inga puttar och vände på par. Sista nio var jag helt enkelt inte skärpt. Det är den stora grejen för mig nu, att var närvarande vid varje slag. Jag slängde bort två slag på 15 och två på 17 och jag kan helt enkelt inte hålla på så. Men jag är optimistisk inför helgen, sa Mickelson till media efteråt.

Gary Woodland (67–69) vann US Open på Pebble Beach 2019, men har dragits med höftproblem sedan dess. Den här säsongen har han missat sju kvalgränser. Nu är han alltså i ledning inför helgens spel. Bland annat förra veckan.
Nu har han börjat få självförtroende igen. Bland annat efter att ha jobbat med Butch Harmon och Pete Cowen under den gångna helgen.
– Det har gått upp rejält. Senaste året har jag inte haft något självförtroende alls. Inte ens de ronder jag spelat bra. Jag kan ljuga för mig själv och säga att jag tänd på att vara här ute men jag har, för att vara ärlig, inte varit sugen på att spela det senaste året. Förra helgen betydde mycket för mig. Jag kom hit och det har känts jättebra hela veckan, sa Woodland.

77 spelare klarade kvalgränsen som drogs vid +2.
Jonas Blixt (71–73) hamnade på just den siffran och spelar vidare i helgen.
Henrik Norlander hade en av sina tyngre tävlingar. Efter 80–76 slutade han +14.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-08
TournyttGary WoodlandPGA TourPhil MickelsonTournyttWells Fargo Championship
Scroll to Top