ÖVER OCH UNDER. Det går bra för Henric Sturehed i Sydafrika. Han är elva under par efter två dagars spel. Foto: Getty Images

Challengetouren

Sturehed i ledarboll på Fancourt

Henric Sturehed är i delad ledning i årets tredje tävling på Challengetouren. ”Halva tävlingen är kvar men det är definitivt ett bra utgångsläge”, säger han till Svensk Golf.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-07 Uppdaterad 2021-05-08

Landeryds Henric Sturehed är i ledning efter två dagars spel av Challengetourtävlingen Dimension Data Pro Am som spelas på Fancourt i George, mittemellan Kapstaden och Port Elizabeth på den sydafrikanska sydkusten.
Henric Sturehed (67–66) är –11 totalt och delar ledningen med hemmaspelarna Wilco Nienaber och Jaco Ahlers.
Sturehed har gått ut i ledarboll under helgen på Challengetouren tidigare men har inte lyckats knyta ihop säcken. Hans bästa resultat hittills är tre femteplatser.
– Det är väl två år sedan jag gick i ledarboll en lördag senast. Det är inte så mycket man tänker på nu, halva tävlingen är kvar men det är definitivt ett bra utgångsläge. Skillnaden nu är att man måste spela exceptionellt bra för att ta sig uppåt. Så som utvecklingen har varit de senaste åren så vet man att man måste skjuta lågt för att kunna vara med en söndag sista nio. Så man får försöka hänga i, säger Henric Sturehed till Svensk Golf.

På fredagen var han sex under efter tio spelade hål (fyra birdies och en eagle).
– Ja, då flyter det på. Det är inte mycket som är dåligt då. Jag tycker att jag har spelat helt okej och att det känts ganska vettigt under en längre tid.
Tävlingen spelas på två banor. Henric Sturehed spelade Outeniqua i torsdags (–5) och Montagu på fredagen (–6). På lördag blir det spel på Outeniqua igen och på söndag avgörs tävlingen på Montagu.
– Det är kul att vi spelar båda banorna två gånger. Det är roligt att de gjorde det på det sättet, säger Henric Sturehed.
Det är tredje veckan i rad i Sydafrika där Challengetouren tre inledande tävlingar spelas. Henric Sturehed slutade 135 och 59 i de två första.
– De har varit bra här nere fast första veckan var väl lite så där. Då befann vi oss norr om Johannesburg mitt i ingenstans egentligen, fast å andra sidan bodde vi extremt bra. Under de här tre veckorna blir det bara bättre och bättre banor hela tiden. Vi avslutar ju här på Fancourt vilket är bland det bättre jag har spelat. Det är riktigt kul, säger Henric Sturehed.

Nästa vecka och veckan därpå är det Sverige som gäller.
Range Servant Challenge på Hinton i Malmö och Dormy Open på Österåker är två nya tävlingar på Challengetourprogrammet.
– Det är trevligt när det blir mycket golf men det blir nog lite stressigt hem. Vi flyger på söndag, sedan är det bara att packa om och sticka direkt ner till Malmö på tisdagen. Men det är jättekul för svensk golf. Det känns som att det finns utrymme i Sverige att ha minst två Challengetourtävlingar och att det blev av i år är jättepositivt på alla sätt.
Men först ska han göra det bästa av helgens fina förutsättningar.
– Jag kommer inte att ändra någonting rent strategiskt. Inte i morgon i alla fall. Det får man göra sista nio beroende på hur läget ser ut. Jag har inte varit så aggressiv faktiskt men det finns möjligheter att göra många birdies, framför allt på den ena banan, men jag har valt att spela ganska strategiskt och sett till att skapa puttar från rätt sida hål. Greenerna har varit ganska snabba, säger Henric Sturehed.

Elva svenskar kom till start i tävlingen. Sju spelare vidare i helgen. Kvalgränsen drogs vid –3.

D1) Henric Sturehed, –11
D7) Anton Karlsson –9
D20) Jens Dantorp, Robin Petersson, Mikael Lindberg –6.
D34) Jens Fahrbring, Philip Eriksson, –5.

————

Jesper Sandborg, –2
Christoffer Blomstrand –1
Christopher Sahlström, +2
Pelle Edberg, +6

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-07
TournyttChallengetourenFancourtHenric SturehedTournytt
Rulla till toppen