Sebastian Söderberg hade missat fem av åtta kvalgränser i år fram till denna vecka. Foto: Getty Images

Europatouren

Söderberg ende svensk som spelar helgen

Sebastian Söderberg är sex slag efter i Canary Islands Championship.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-07 Uppdaterad 2021-05-07

Det är tredje veckan i rad som Europatouren spelar på Kanarieöarna och den andra veckan i rad på Golf Costa Adeje på Teneriffa.
Sebastian Söderberg (69–65), som var bogeyfri sex under par på fredagen, är –8 totalt och på delad 24:e plats. Därmed är han ende svensk som är kvar i Canary Islands Championship.
Förra veckan, på samma bana, drogs kvalgränsen vid –4. Det blev likadant den här fredagen.
Kristoffer Broberg (74–65) missade med ett slag. Joakim Lagergren (75–74) var inte i närheten. Han slutade +8.
Sebastian Söderbergs bästa resultat i år är D26 i Kenya i mars. Nu är han sex slag efter ledande spanjoren Adri Arnaus (–14) som avslutade med sex birdies de sju sista hålen för 64 slag.
Sydafrikanen Garrick Higgo (–13), som vann på Gran Canaria för två veckor sedan, gick sista nio sex under par och noterade 63 slag för dagen. Han är ett efter Arnaus.
Sydafrikanska spelare (Justin Harding, Daniel van Tonder, Higgo och Dean Burmester) har vunnit fyra av de fem senaste tävlingarna på Europatouren, WGC  Match Play och The Masters oräknade.
Förra veckans segrare Dean Burmester är också med i toppen även denna veckan och har chansen på en dubbel på samma bana. Burmester gick runt på 63 slag på fredagen och är tre efter Arnaus.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-07
TournyttCanary Islands ChampionshipSebastian SöderbergTeneriffaTournytt
Scroll to Top