Rickie Fowler såg The Masters tillsammans med Tiger Woods, då de båda inte spelade tävlingen. Foto: Getty images

Tournytt

Fowler om Tiger: ”I bättre skick än jag trodde”

Tiger Woods lär fortfarande vara månader ifrån en comeback på PGA Tour. Men han är i alla fall i bättre skick än man först kunnat ana, enligt hans vän och tourkollega Rickie Fowler.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-07 Uppdaterad 2021-05-07

När Masters Tournament spelades i april var inte Rickie Fowler på plats. Amerikanens svaga form gjorde att han inte hade kvalificerat sig till majorn för första gången på elva år. Detta innebar att han inte kunde delta i tävlingen på Augusta National.
Men han var i alla fall inte ensam med sin besvikelse.

Istället för att befinna sig på de närmast heliga golfmarkerna i Georgia åkte han hem till sin vän och tourkollega, Tiger Woods. De båda tittade på första ronden tillsammans hemma hos femfaldige majorvinnaren, som förstås inte kunde spela majorn efter sin bilolycka i februari som resulterade i flera benbrott på höger ben.
– Masters och The Open är de två tävlingarna jag älskar att titta på. I vanliga fall spelar jag i tävlingarna men kan se morgon- eller eftermiddagssändningarna. Så det var lite speciellt att sitta hemma och titta, sa Fowler efter att ha gått runt på 70 s lag, ett under par, under torsdagen på Quail Hollow.
– Jag gick över och tittade lite tillsammans med Tiger, så det var kul att kunna göra det och prata om banan. Vi tittade och såg hur hård och snabb den spelades och pratade om den vassa eggen Augusta balanserade på. Vi var båda besvikna över att inte kunna vara där och uppleva det själva eftersom det är så sällan man får se Augusta spelas så snabbt som det var då.

Enligt Rickie Fowler mår Tiger Woods helt okej trots omständigheterna med den allvarliga benskadan.
– Han var, ärligt talat, i bättre skick än jag trodde han skulle vara. Så det var skönt att se. Till en början hade han bara benet i upphöjt läge för att inte få benet inflammerat men nu kan han gå lite mer på kryckor.
– Det var skönt att se honom. Vi hängde och umgicks lite med Charlie och Sam (Tiger Woods barn, reds. anm.). Jag tror det viktigaste för honom är att komma tillbaka för att kunna vara en pappa igen. En som spelar golf med sin son, och en som kan springa omkring med Sam. Men hans golfklubbor står där i vardagsrummet, så han stirrar på dem hela tiden.

Genom åren har Rickie Fowler berättat om Tiger Woods betydelse för honom och hans eget spel. Han har pratat om Masters 1997, de tidiga 2000-talets framgångar och US Open-segern 2008 som han vann på ett brutet ben. Året därpå var de tourkollegor och konkurrenter.
– Han är någon vi alla sett upp till. Oavsett om du är yngre eller äldre. Bara att se vad han åstadkommit, framför allt där under tidiga 2000-talet, hur han kommit tillbaka efter olika skador. Hur han vann på ett brutet ben och hur han kunde komma tillbaka och vinna The MAsters 2019. Vi hejar alla på honom.
– Bara tt få varar unt honom, att lära känna honom privat… De senaste fem-sex åren har vi försökt att pusha honom för att komma tillbaka men det är klart att det är häftigt att umgås och tillbringa tid tillsammans med Tiger.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-07
TournyttPGA TourRickie FowlerTiger WoodsTournytt
Scroll to Top