Både Darren Clarke och Robert Karlsson har inlett starkt. Foto: Getty images

PGA Tour Champions

Clarke leder majorn – Karlsson bra med

Efter 18 spelade hål har Darren Clarke ont i kroppen. Nordirländaren är ovan att gå. Men hans smärta lär vara kortvarig, han leder nämligen veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-07 Uppdaterad 2021-05-07

Darren Clarke leder veckans major på seniortouren. Efter 18 spelades hål va Regions Tradition, som stortävlingen heter, är han sex under par med 66 slag för dagen.
Clarke leder med ett slag före Stephen Ames och Jerry Kelly på Greystone Golf & Country Club.
– Majors är majors, det spelar ingen roll vilken tour du spelar på. Du vill spela bra. Fråga Tiger Woods, Rory McIlroy, Jack Nicklaus. Fråga vem som helst, majors är vad allting handlar om. Det är och har alltid varit så, sa Clarke efter ronden.

Eftersom det är en major spelas tävlingen lite annorlunda. För det första spelas den över fyra varv istället för tre. Och dessutom behöver golfgubbarna röra på benen – golfbil är nämligen inte tillåtet.
– Det är lite extra spänning i veckan med fyra ronder och det här är första gången i år jag spelar utan golfbil. Så det känns i benen, sa Clarke efter ronden.

Robert Karlsson är majorns ende svensk. Efter 18 spelade hål är han ett under par. Detta efter en birdie, två bogeys och en eagle. –1 innebär en delad 20:e plats och fem slag upp till ledande Clarke.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-07
TournyttDarren ClarkePGA Champions TourRobert KarlssonTournytt
Rulla till toppen