Patty Tavatanakit är i delad ledning. Foto: Getty images

LPGA

Thailändskt i topp i Thailand

LPGA Tour har tagit sig till Thailand och i topp hittar vi två hemmaspelare.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-06 Uppdaterad 2021-05-06

En av golfens absolut hetaste spelare för tillfället är tveklöst Patty Tavatanakit. Thailändskan har sedan slutet av mars vunnit majorn ANA Inspiration och slutat trea i förra veckans LPGA-tävling.

Den här veckan är touren i hennes hemland och efter 18 spelade hål är hon i delad ledning. Tavatanakit är åtta under par efter sin 64-rond. Under torsdagen gjorde hon en bogey och nio birdies på Siam Country Club.
– Det känns som jag hanterade det mesta väl under ronden. Jag höll mig till planen och det fungerade. Jag slog bollen bra och lämnade mig själv i bra positioner på green. Jag gjorde väl några misstag här och var men kunde rädda upp det och lämna hålen med många par när det inte blev birdies, sa 21-åringen efter ronden.

Tavatanakit är delad etta tillsammans med en annan thailändska, Atthaya Thtiikul. Hon gjorde en bogey och endast fem birdies. Men med två eagles är alltså även hon åtta under par.

Bästa svenska efter 18 spelade hål är Madelene Sagström. Enköpingspelaren är tre under par och på en delad 20:e plats. Anna Nordqvist som är den andra svenskan i tävlingen är tre över par, på en delad 66:e plats.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-05-06
TournyttLPGA TourPatty TavatanakitTournytt
Scroll to Top