Ian Poulter har varnats för långsamt spel, vilket han inte helt höll med om var nödvändigt. Foto: Getty images

0,569 över tiden

Poulter förbannad – varnad för långsamt spel

Ian Poulter har uttryckt viss ilska över att ha varnats för långsamt spel...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-06

Man kan säga mycket om Ian Poulter men att han är långsam tror jag ingen egentligen tycker. Eller ja, förutom PGA Tour då.

Ian Poulter fick ett meddelande från touren som visar att han för tillfället spelar för långsamt. Enligt reglerna ska en spelare slå sitt slag inom 45 sekunder. Poulter gör det inom 45,569 sekunder.

Engelsmannen publicerade detta och gjorde det samtidigt som han bad om ursäkt till sina spelkamrater för att vara så långsam och dessutom jämförde han sig med en F1-bil, eller ja – tidtagningen med den som F1-bilar gör.
“Jag ber om ursäkt till de jag spelar med i veckan. För första gången i livet har jag nu fått höra att jag är 0,569 sekunder långsam. Låter som F1-bilar. Om jag spelar när det inte är min tur ber jag om ursäkt. Jag slår när jag är redo”

PGA Tour för en lista över långsamma spelare och skickar ut information till de spelarna som är med där varje vecka. Listan är dock hemlig för allmänheten. Enligt reglerna kommer s pelarna som är med på listan att övervakas under sina rundor och efter sin första dåliga tid får de en varning. Därefter ett slags plikt och böter för nästa slag som tog för lång tid att slå.
Varför Ian Poulter tog så illa upp är oklart. Bevisligen har han ju spelat för långsamt. Men med en ny attityd ute på banan kan han möjligtvis ändra på sitt egna speltempo för att hålla standard.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-06
TournyttIan PoulterPGA TourTournytt
Scroll to Top