Jesper Parnevik har åter pratat om sin utrustning och den stora samlingen han har hemma. Dessutom om en minst sagt rörig bag. Foto: Getty images

Vad har han i bagen?

Parnevik: ”Städade undan 8 000 klubbor – hade 10 000 kvar”

Jesper Parnevik publicerade en film för att visa hur han städade i sitt golfrum. Nu har han förklarat vad som krävdes för att få det att se lite mer städat ut...

Text: Jesper Johansson • 2021-05-06 Uppdaterad 2021-05-06

Jesper Parnevik publicerade nyligen en film som visade ett ganska stökigt hem i Florida. Anledningen till att det såg aningen rörigt ut var för att svenskenen höll på att städa i sitt golfrum, platsen där han hade alla sina golfklubbor som han samlat på sig under åren.

I filmen han publicerade på Instagram fick vi en tur genom ett vardagsrum fyllt med golfklubbor och som en uppföljning valde PGA Tour Champions att möta upp honom på rangen i Houston inför Insperity Invitational. I en intervj ugår han igenom vad som finns i bagen inför en tävling och utvecklar lite hur det gick till när han städade där hemma.
– Jag trodde jag hade ett par tusen golfklubbor hemma. Men jag städade bort runt 8 000 klubbor och jag kan garantera att jag hade över 10 000 kvar, säger Parnevik.

Därefter går han igenom bagen för tävlingen som spelades på The Woodlands CC. En gammal 5-wood från Callaway plockas fram, med enorma skador i lacken. Därefter “ett par järnnior” från Ping.
– Vi har också lite Srixon här i. En Srixon-järnfemma i fall man är i behov av två järnfemmor.
– Och så förstås: du kan inte åka till en golfklubb utan tre, fyra, fem, sex eller sju putters.

Se hela den här underbart röriga filmen som visar en minst lika underbart rörig golfbag som spretar åt alla tänkbara håll:

Känslan är att Jesper Parneviks bag förändras inför varje tävling. För att inte säga inför varje speldag. Vi hoppas bara att han aldrig förändras som person, då han bjuder på så stor underhållning som det är.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-06
TournyttJesper ParnevikPGA Champions TourTournyttUtrustning
Scroll to Top