Rory McIlroy tror inte att den nya touren kommer få fäste. Foto: Getty images

Premier Golf League

McIlroy skeptisk till nya touren: ”Kan inte se hur det skulle fungera”

Det börjar åter viskas om en ny professionell tour. Men en av golfens största stjärnor är skeptisk.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-06 Uppdaterad 2021-05-06

Rory McIlroy har uttalat sig om den nya potentiella golftouren som skulle bli ett hot mot European Tour och PGA Tour. Stjärnan är mycket negativt inställd.
– Jag är helt emot det. Jag ser inte varför någon skulle vara för detta. Gå tillbaka till förra veckan i Europa och European Super League i fotboll. Folk kan se det här för vad det är, en snabb betalning, vilket förstås är okej om det är så att du spelar golf för att tjäna så mycket pengar som möjligt, sa McIlroy under onsdagen.
– Men det är helt okej, gå och gör det som gör dig lycklig.

Under tisdagen rapporterade The Telegraph att den potentiella nya touren har saudiarabiska pengar bakom sig och att de erbjudit många miljoner dollar till flera av spelets bästa spelare. Däribland Dustin Johnson, Phil Mickelson, Adam Scott, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Rickie Fowler och Justin Rose.
– Jag spelar det här spelet för att bli en del av historien och för att vinna majors och andra stora tävlingar. Det är anledningen till att jag spelar. Golf har varit bra för mig förstås, de senaste åren. Jag tror helt ärligt att det inte finns en bättre struktur för golf och jag tror inte det kommer komma någon bättre heller, säger McIlroy.

PGA Tour har inte kommit med något uttalande men enligt flera spelare på plats under veckans Wells Fargo Championship skulle ett möte ha skett under tisdagen där Jay Monahann, PGA Tour-chefen meddelat att en spelare som går med i nya Premier Golf League eller Super Golf League kommer stängas av med omedelbar verkan. För att få vara med kommer de också behöva få ett godkännande av PGA Tour för att spela på andra tourer, vilket i dagsläget är limiterat till tre-fem gånger per år.
– Du måste ju skydda din egen produkt, eller hur? Det är ett allvarligt hot och Jay gick igenom det under gårdagen. Det finns i reglerna som vi själva skrivit, säger McIlroy.
– Jag kan inte se hur det skulle fungera. Jag kan inte se att det här sker.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-06
TournyttPGA TourPremier Golf LeagueRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen