Justin Thomas tror inte att speltempot kommer öka bara för att man får använda sig av avståndsmätare. Foto: Getty images

PGA Championship

Avståndsmätare kan förlänga rondtiden, menar Thomas

Till årets PGA-mästerskap kommer avståndsmätare tillåtas för att snabba på spelet. Men Justin Thomas tror att det kommer bli precis tvärtom.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-06 Uppdaterad 2021-05-06

Långsamt spel är en evig diskussion och ett problem som många vill stävja. Inte minst PGA of America, som till i år kommer att tillåta avståndsmätare under PGA Championship. Detta ska vara ett sätt att snabba på spelet. Men Justin Thomas är skeptisk.

Under onsdagen pratade tidigare PGA Championship-vinnaren om avståndsmätaren.
– Jag gillar dem inte. Jag tycker det tar bort fördelen av att ha en skicklig caddie som går ut och gör ett ordentligt arbete istället för någon som inte gör det. Nu när man har en banguide, greenbook och avståndsmätare behöver man tekniskt sett inte se banan eller spela ett övningsvarv innan, säger Thomas.

Beslutet att tillåta avståndsmätare under PGA Championship, Senior PGA Championship och KPMG Women’s PGA Championship är taget för att snabba på spelet, som PGA:s president Jim Richerson förklarar.
– Vi är alltid intresserade av metoder som kan hjälpa spelet att flyta på bättre genom våra mästerskap, säger han.

Justin Thomas tror det kan få motsatt effekt…
– Kiawah Island är ingen bana med mjuka greener där allt man går efter är en flagga. Det kommer mer vara “Okej, jag har 193 yards till flaggan, vi har 174 till framkant. Jag kommer antagligen behöva slå bollen 180 eller 182. Det blåser lite därifrån”. Du kommer fortfarande behöva ha alla information men det här kommer addera ett element som kommer göra att rondtiderna blir längre då man nu också kommer skjuta allt med en laser, säger Thomas.

PGA Championship spelas 20–23 maj.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-06
TournyttJustin ThomasPGA ChampionshipTournytt
Scroll to Top