Korn Ferry Tour kommer snart att öka sina vinstsummor rejält. Foto: Getty images

Korn Ferry Tour

Ökade prispengar på amerikanska undertouren

Korn Ferry Tour, plantskolan till PGA Tour, ökar prispengarna rejält de kommande åren.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-05

Under tisdagen meddelade Korn Ferry Tour att prispengarna kommer få ett rejält lyft de två kommande säsongerna. Undertouren till PGA Tour kommer snart att ha en prispott på minst 1 miljon dollar, ungefär 8,5 miljoner kronor, per tävling.

Redan 2022 kommer lägsta vinstsumman öka från 600 000 till 750 000 dollar och 2023 ska alltså prispengarna öka med ytterligare 250 000 dollar.

Även tourfinalen kommer ha samma procentuella ökning av prispengarna. 2023 kommer 1,25 miljoner dollar att vara på spel i finalen. Även de andra finaltävlingarnas prispott kommer öka till att vara över miljonen.
– Korn Ferry Tour fortsätter spela en stor roll när det kommer till att skapa en väg för framtidens stjärnor på PGA Tour. Dagens uttalande är ännu ett steg för att försäkra att touren fortsätter attrahera de bästa unga talangerna samtidigt som vi skapar bättre kvalitet för de medlemmar vi har, säger Alex Baldwin, president för undertouren.

De nya summorna skulle faktiskt redan vara implementerade men på grund av Covid-19 sköts det upp ett år.

Större prissummor på den amerikanska undertouren kommer förstås göra att den touren attraherar fler skickliga golfare. Risken finns också att European Tour blir av med en del talanger. Flera av tävlingarna på ET har idag prissummor precis över den nivå Korn Ferry Tour kommer att ha 2023. Scandinavian Mixed, som exempel, erbjuder i år en miljon euro i prispengar.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-05
TournyttKorn Ferry TourTournytt
Scroll to Top