Viktor Hovland slutade trea i Valspar Championship, hans femte topp 5 på PGA-touren den här säsongen. Foto: Getty Images

PGA-touren

”Rockstjärnan” Hovland gör det igen

Viktor Hovland fortsätter spela toppgolf, avancerar till elfte plats på världsrankingen och hyllas av veteranen Paul Casey. "Han kommer att bli en rockstjärna i Ryder Cup".

Text: Bo Steffensen • 2021-05-03 Uppdaterad 2021-05-03

23-årige Viktor Hovland fortsätter att imponera.
I Valspar Championship, som vanns av Sam Burns, stod norrmannen för ännu en fin tävling.
Hovland avslutade med dagens lägsta rond – 65 slag, sex under par. Han gjorde sju birdies, en bogey och resten par och avancerade till en delad tredjeplats, fyra slag efter Burns.

Vi börjar bli vana nu.
Viktor Hovland klev in i proffslivet 2019 med höga förväntningar på sig. Han var världens bäste amatör när han lämnade collegelivet på Oklahoma State. Sedan dess har det gått snabbt.
Viktor Hovland har satt norsk golf – och sig själv – på kartan.
I februari 2020 tog han sin första seger på PGA-touren när han vann Puerto Rico Open. I december fyllde han på med vinst nummer två (Mayakoba Classic).
Efter tredjeplatsen i Valspar kliver han upp från femtonde till elfte plats på världsrankingen.
Detta var hans fjärde topp 5-placering på PGA-touren i år, den femte för säsongen. Utöver vinsten i Mayakoba har han varit tvåa två gånger, trea en och femma en gång.
Efter Valspar Championship är han nu också trea på Fed Ex Cup-rankingen.
– Ja, det är coolt. Segern i Mayakoba var självklart kul, men … Jag ska inte säga att jag är stoltare, men det är skönt att få en bekräftelse i de andra tävlingarna också, att jag spelar bra vecka ut och vecka in. Det känns roligare. Självklart skulle en vinst till vara kul, men just att spela stabilt varje vecka är väldigt tillfredsställande, sa Hovland till media efter söndagens rond.

Hovlands plats i Europas Ryder Cup-lag till hösten ter sig allt mer given. Och en som gärna skulle spela i par med honom i september är veteranen Paul Casey. I en intervju, publicerad på norskgolf.no, hyllar Casey norrmannen.
– Viktor är fantastisk. Han golfkunnande är redan världsklass, men det mest imponerande med honom är att han är väldigt mogen för sin ålder. Alla som umgås med Viktor vet vad jag talar om. Han har en skön attityd till golf och till livet. Det är många diskussioner som pågår just nu mellan Ryder Cup-kaptenen och spelarna och jag har redan sagt att om jag tar mig in i laget skulle jag väldigt gärna spela med Viktor. Han kommer definitivt att var med i laget och han kommer att vara en rockstjärna, säger Paul Casey.

Resultat Valspar Championship


Text: Bo Steffensen • 2021-05-03
TournyttPaul CaseyPGA TourPGA-tourenTournyttValspar ChampionshipViktor Hovland
Rulla till toppen