Phil Mickelson har ännu inte bestämt sig om han kommer motta en inbjudan till US Open, om han nu skulle få en. Foto: Getty images

US Open

Mickelson kan bjudas in till US Open – men vill han det?

I dagsläget är han inte klar för årets US Open. Men om Mickelson skulle bjudas in till majorn är han inte säker på att han skulle tacka ja.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-03 Uppdaterad 2021-05-03

Phil Mickelson är inte klar för att delta i US Open i juni. Amerikanen ska därför försöka kvala in till tävlingen på Torrey Pines. Men även om han inte skulle lyckas kvala in till tävlingen kan det bli så att han får spela, då USGA då och då skickar ut speciella inbjudningar till spelare som dels varit framgångsrika genom åren men ofta också har anknytning till spelplatsen. Uppvuxen i södra Kalifornien har Phil Mickelson definitivt anknytning till Torrey Pines och även om han kanske inte vunnit US Open har han ändå varit så pass framgångsrik att han definitivt kvalar in till att få en inbjudan.

Men kommer han motta den? I torsdags var han osäker.
– Jag vet inte. Jag kan inte svara på det just nu, sa Mickelson till ESPN.

Phil Mickelson är för tillfället rankad 113 i världen och kan därför kvala in på några olika sätt fortfarande. Dels kan han ta sig in bland de 60 hägst rankade för att därmed automatiskt få en startplats. Eller så deltar han i en av alla kvaltävlingar till majortävlingen och hoppas gå vidare på så sätt. Det står redan klart att amerikanen framöver ska spela Wells Fargo, PGA Championship och Memorial innan den sista rankinglistan spikas. Han har också redan nu anmält sig till kvalet i Ohio dagen efter Memorial.

Totalt har amerikanen spelat i 31 US Opens och han har bara missat en sedan 2017. Det var 2017 då han istället var på sin dotters examen. Han har slutat tvåa vid sex tillfällen, senast han gjorde det var på Merion 2013.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-03
TournyttPhil MickelsonTournyttUS OpenUSGA
Scroll to Top