Sam Burns har siktet inställt på sin första PGA-tourtitel. Foto: Getty Images

PGA-touren

Tredje gången gillt för Burns?

Valspar Championship i Palm Harbor, Florida ser ut att, i första hand, bli en uppgörelse mellan tre man. Norlander bäste svensk.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-02 Uppdaterad 2021-05-02

Sam Burns (67–63–69) och Keegan Bradley (64–66–69) är båda –14 och leder ett slag före Max Homa (66–68–66).
Burns ledde med tre med fem hål kvar att spela men var ändå tvungen att håla en 2,5-metersputt, för bogey, på sista hålet för att dela ledningen. Det gjorde han.
– Jag kan inte ändra någonting nu. I morgon blir en ny start och jag ska jobba på min process och försöka gå ut och göra vad jag ska, sa Burns till media efter ronden.
24-åringen är ute efter sin första titel på PGA-touren. Det är tredje gången den här säsongen som han leder efter 54 hål. I Houston Open gick han två över par sista dagen och slutade sjua. I Genesis Invitational avslutade han med en två under par-rond och missade särspel med ett slag. Den tävlingen vanns av Max Homa.
Homa som startade dagen fyra slag efter Burns och Bradley – och var sju efter när han spelat de fyra första hålen.
– Jag visste att kunde jag komma in runt fyra under så skulle jag i alla fall ha en chans i morgon. Det är allt man kan göra där ute. Försöker man skjuta åtta under hamnar man i problem. Så det känns bra att ha en chans, sa Homa efteråt.
Keegan Bradley fick inte riktig fart på sin rond men kom tillbaka in i matchen när han chippade i för eagle på 14.
– I dag var nog min bästa rond i tävlingen, men jag fick helt enkelt inte i puttarna. Ändå sköt jag 69 och är fortfarande i delad ledning. Så allt är som det ska, sa Bradley.

Svenskarna då? Nja, ingen av dem är med där uppe.
Henrik Norlander (69–69–72) spelade ihop med norrmannen Viktor Hovland. Norlander fick en trög start med två bogeys de första fem hålen och kunde inte riktigt vända ronden. Ett över för dagen, –3 totalt och D40 inför sista dagen.
För Hovlands del var det tvärtom. Han startade med tre birdies de första fem hålen och kom också in tre under för dagen (68). Hovland, som är –7 totalt, avancerade till tolfte plats.
Alex Norén (73–68–70) var ett under för dagen och är –2 totalt (D47).
Henrik Stenson (71-70–72), som klarade kvalgränsen precis, gick ett över par för dagen efter en birdie, två bogeys och reste par och tappade sex placeringar. Stenson är på par totalt och  D60 av de 69 spelare som gick vidare till helgen.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-05-02
TournyttKeegan BradleyMax HomaPGA TourPGA-tourenSam BurnsTournyttValspar Championship
Rulla till toppen