Thomas Björn gör ett försök på Champions Tour. Foto: Getty Images

Champions tour

Björn fick vänta på sin debut

Thomas Björn kliver in på Champions Tour – men första dagen regnade bort.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-01 Uppdaterad 2021-05-01

Thomas Björn fyllde 50 i februari. Nu gör han debut på den amerikanska Champions Tour. Precis som Phil Mickelson, Jim Furyk och Ernie Els, för att nämna några tunga namn, gjort det senaste året.
Meningen var att Thomas Björn skulle slagit ut i Insperity Invitational i Texas på fredagen men han fick vackert vänta.
Första dagen regnade nämligen bort. Så nu blir det tidig start och, förhoppningsvis, 36 hål på lördagen för att tävlingen ska kunna spelas klart som planerat under söndagen.
Thomas Björn har tagit 15 titlar på Europatouren. Men kanske höjdpunkten i hans karriär ändå är Ryder Cup-segern i Paris 2018 då Björn var kapten för det europeiska laget.
De senaste åren har han fortsatt att spela på Europatouren utan att kunna konkurrera på allvar.
– Jag har försökt att hänga på 21-åringar och det har varit riktigt svårt. Nu kommer man ut här och träffar alla killar man spelat all sin golf med och det är riktigt trevligt. Det är väldigt god stämning men jag vet att när det väl börjar blir det allvar, sa Thomas Björn till media inför tävlingen.
På drivingrangen kan Thomas Björn snacka med bland andra Darren Clarke, Colin Montgomery, Bernhard Langer, Jose Maria Olazábal, Miguel Angel Jiménez och Paul McGinley.
Dansken kom in i tävlingen på en sponsorinbjudan. Han har i nuläget ingen status på touren. Ska han spela vidare behöver han få fler inbjudningar.
– Det är ju konstiga tider i världen just nu och förra året var det ingen kvalskola så där stängdes några dörrar. Jag får spela de tävlingar jag kommer in i och försöka göra det bästa av dem. Men jag har en hel del andra saker som pågår i mitt liv och jag är rätt nöjd med att spela det jag kan här, sa Björn som kommer att fortsätta spela på Europatouren.
På lördagen slår han ut 15.30 svensk tid tillsammans med Bernhard Langer och Retief Goosen.
Två svenskar är med i tävlingen. Robert Karlsson och Jesper Parnevik.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2021-05-01
TournyttChampions TourInsperity InvitationalThomas BjörnTournytt
Rulla till toppen