Maja Stark är klart för US Women's Open efter att ha kvalat in i överlägsen stil. Foto: Getty images

Kvalborg

Stark och Ström kvalade in till US Open

Det är kvaltider för tillfället och svenska spelarna gör bra ifrån sig. Både Maja Stark och Linnea Ström har tagit en plats i US Womens Open.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-30 Uppdaterad 2021-04-30

I höstas var hon bäst av alla svenska amatörer när US Open skulle avgörasi Houston Open och hon var näst bästa europé. I början av april blev hon bästa svenska när Augusta National Women’s Amateur avgjordes på klassiska banan i Georgia.

Nu visar hon åter att hon är en golfare av yppersta klass, då hon kvalade in till årets US Open som spelas i juni.

Abbekås-spelaren spelade i en kvaltävling på Old Hickory GC i Missouri och hon var enda spelaren som gick under par, –2. Totalt vann hon med fyra slags marginal.

Linnea Ström är visserligen inte amatör längre utan ett fullfjädrat LPGA-proffs. Men även hon var med i kvalet in i US Open. Hon spelade på en annan bana och via särspel lyckades även hon säkra en majorstart på Olympic Golf Club 3–6 juni.

I skrivande stund är alltså Maja Stark, Linnea Ström, Anna Nordqvist, Pernilla Lindbeg och Madelene Sagström klara för damernas US Open. Men med kvaltävlingar fram till 13 maj finns det goda chanser att ytterligare blågula stjärnor tar en plats i startfältet.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-30
TournyttLinnea StrömMaja StarkTournyttUS Women's Open
Scroll to Top