Jonas Blixt och Henrik Norlander var i farten under torsdagen. Foto: Getty images

Svenskkollen

Norlander bäste svensk – Så gick det för Blixt i återkomsten

Det var länge sedan sist men i veckan har vi faktiskt fem svenska spelare med på PGA Tour. Här kommer en liten sammanställning av deras prestationer under torsdagen.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-30

Jonas Blixt spelar i veckan sin första PGA Tour-tävling på över 20 månader. Svensken har haft stora skadebekymmer men är nu alltså så pass frisk och hel att han kan spela på touren. Och återkomsten inleddes med en birdie på hål 1.
Därefter såg det ut att gå lite trögare med bogeys på hål 2, 8 och 11. Därefter vände det hela och svensken gjorde två raka birdies på hål 13 och 14. En avslutande bogey innebar en score på 72 slag, ett över par.
Scoren innebär att Jonas Blixt är delad 88 i tävlingen.

Ett slag sämre än Blixt gick både Alex Norén och Daniel Chopra. Norén gjorde fyra birdies, lika många bogeys och en trist dubbel under torsdagen. Chopra å sin sida gjorde en birdie och tre bogeys under torsdagen.

Uppåt på ledartavlan!
Henrik Stenson gjorde fyra birdies, två bogeys och en dubbel för att därmed gå runt på 71 slag och en delad 66:e plats. Kanske har vi börjat se en gryende form på majorvinnaren. Förra veckan hyllades han bland annat av sin lagkamrat Justin Rose för det fina spelet…

Till sist. Henrik Norlander.
Årets bästa herrgolfare hittills spelade bra golf även under torsdagen. Två bogey och fyra birdies innebär att svensken gick runt på 69 slag och är på en delad 28:e plats.

Här är toppen av ledartavlan


Text: Jesper Johansson • 2021-04-30
TournyttAlex NorénDaniel ChopraHenrik NorlanderHenrik StensonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top