Alexander Björk är sex efter, men det är bara tre slag upp till andraplatsen. FOTO: Getty Images

Europatouren

Låga scorer – men Björk hänger på

Banrekord, låga scorer och fyra svenskar vidare till helgens spel på Teneriffa.

Text: Bo Steffensen • 2021-04-30

Alexander Björk gick på 63 slag den första dagen av Teneriffa Open efter bland annat åtta birdies hade inte riktigt samma flyt på fredagen. Björk gjorde ändå tre birdies, en bogey och resten par (69 slag) och är –10 totalt.
Han är visserligen sex slag efter efter ledande tysken Nicolai von Dellinghausen (64–62, –16) men upp till tvåan Pep Angles är det bara tre slag.
Tio under på två dagar och ändå sex efter. Ja, många spelare har gått lågt på Golf Costa Adeje på Teneriffa under de första ronderna.
På fredagen var det Scott Jamieson som var mannen för dagen.
Skotten hade en stekhet putter och en, om än liten, möjlighet att göra en 59:a – men då var han tvungen att sätta sitt andraslag för albatross på sista par 5-hålet. Det blev en birdie. Jamieson satte dock banrekord med 61 slag efter tio birdies och resten par – och avancerade 52 platser upp till delad tredjeplats (–12).

För att få vara med och spela i helgen krävdes, till slut, fyra under par.
Med sex hål kvar att spela låg Kristoffer Broberg och balanserade på kvalgränsen – som just då var fem under – medan Joakim Lagergren, som gick i samma boll som Broberg, var –6.
Lagergren höll den siffran intakt ända till sista hålet där det blev en bogey.
Broberg gjorde däremot bogey på näst sista och var tvungen att skaka fram ett avslutande par för att fortsatt spel. Det gjorde han.
Sebastian Söderberg (–4) såg länge ut att missa med ett men när allt var klart hade kvalgränsen flyttat sig det där viktiga hacket från –5 till –4 och Söderberg var inne i helgens spel.
Övriga två svenskar har spelat färdigt. Rikard Karlberg (71–70) slutade –1. Peter Hanson (69–73) på par.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-04-30
TournyttAlexander BjörkEuropatourenScott JamiesonTeneriffaTournytt
Scroll to Top