Alexander Björk gjorde nio birdies på Golf Costa Adeje-banan första ronden. Foto: Getty Images

European Tour

Drömöppning av Alexander Björk

Alexander Björk inledde Tenerife Open med en bländade 63-rond. Det räckte dock inte till ledningen.

Text: Oskar Åsgård • 2021-04-29 Uppdaterad 2021-04-30

Sex svenskar ställer upp i veckans Tenerife Open på European Tour. Klart bäst första ronden var Alexander Björk.

30-åringen från Växjö öppnade med en birdie på ettan, följde upp med ännu en på tvåan och så fortsatte det. Efter sju hål var han fem under par och genast högst upp på ledartavlan.

Enda plumpen i protokollet på torsdagen var en bogey på det nionde hålet, men ytterligare fyra birdies sista nio gav 63 slag, åtta under par, i scorekortet.

Ju längre torsdagen led var det uppenbart att den blott 6 270 meter långa banan på Golf Costa Adeje på Teneriffa inte hade mycket att sätta emot Europaeliten. Ytterligare tre spelare matchat Björks 63 slag – Garrick Higgo (som vann på Gran Canaria förra veckan), John Catlin (som vann i Österrike för två veckor sen) och Dean Burmester.

Ännu bättre var dansken Thorbjörn Olesen, som satte nytt banrekord med 62 slag, nio under par, och leder i ensam majestät.

– Om jag ska vara ärlig är mina förväntningar låga den här veckan också. Jag var väldigt glad att sluta topp-5 förra veckan, det var fantastiskt. Att vara med och konkurrera igen var en skön känsla och något jag saknat under de senaste åren, säger Olesen till European Tour.

Dansken har som bekant varit avstängd från spel på touren under en tid då han inväntar rättegång i England, med anledning av det åtal som väckts mot honom efter anklagelser om att ha urinerat i gången på ett flyg och sexuellt ofredat en kvinnlig passagerare. Rättegången är planerad till december 2021.

Joakim Lagergren är näst bäste svensk på delad 24:e plats med 67 slag (-4), Kristoffer Broberg noterade 68 (-3) och är delad 38:a, Peter Hanson kom i mål med 69 slag (-2) och ligger delad 55:a, Sebastian Söderberg kom in med 70 slag (-1 och delad 86:a) medan Rikard Karlberg gick på par och är 103:a efter rond ett.

Klicka här för att se en aktuell ledartavla.Text: Oskar Åsgård • 2021-04-29
TournyttAlexander BjörkEuropean TourTournytt
Scroll to Top