Rickie Fowler kommer att delta i PGA Championship 2021, trots att han inte klarat kvalkraven. Foto: Getty images

PGA Championship

Fowler inbjuden till nästa major – trots att han inte kvalat in

Rickie Fowler har som bäst slutat på en delad 17:e plats den här säsongen. Han har fallit rejält på världsrankingen och fornstora dagar har varit svåra att se. Trots det är amerikanen klar för årets andra major.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-28

Rickie Fowler har fallit på världsrankingen. Rejält. Stjärnan är för tillfället rankad 111 i världen, vilket skulle innebära att han inte får en startplats i PGA Championship på Kiawah Islans Ocean Course i slutet av maj. Därför kunde det te sig märkligt att amerikanen inte skulle spela veckans Valspar Championship, då viktiga rankingpoäng är på spel.

Men varför spela om man redan är klar att delta?
PGA of America meddelade under tisdagen att Rickie Fowler och John Catlin blivit inbjudna till årets andra herrmajor.

Rickie Fowler har ingen topp 10-placering den här säsongen och har snarare kämpat för att klara kvalgränsen än varit med och fightats om segrarna. Ändå meddelar PGA of America att hans spel säkerställt en plats i tävlingen. Till Golf Digest säger de att han fått en inbjudan baserad på prestation, världsranking och tidigare resultat.

“Tidigare resultat” måste vara något som värderas högt, med andra ord. Under åren har amerikanen flera fina resultat o majorn. Bäst av alla var en delad tredjeplats på Valhalla 2014. Innan amerikanen missade Masters Tournament tidigare i år hade Fowler spelat samtliga majors sedan The Open 2010.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-28
TournyttPGA ChampionshipRickie FowlerTournytt
Scroll to Top