Jonas Blixt kommer att spela veckans PGA Tour-tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Positiva covid-resultat i Florida – fem svenskar deltar

Namn har kommit och gått inför veckans PGA Tour-tävling. Vad som är säkert är dock att fem av deltagarna kommer ha svenskt pass.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-27

Det var så sent som förra veckan som PGA Tour meddelade att man snart inte kommer kräva sina spelare, caddies och domare på ett negativt covid-19-test. Lagom till veckans tävling, Valspar Championship, har två spelare dragit sig ur på grund av viruset.

PGA Tour meddelade under måndagen att Will Gordon och Brice Garnett testats positivt för viruset. Istället kommer JJ Spaun och Tim Wilkinson spela i tävlingen på Innisbrook Resort och deras Copperhead Course.

Det har under inledningen av veckan varit ruljangs i startlistan av Valspar Championship. Cameron Champ och Steve Stricker har också meddelat att de inte kommer spela tävlingen trots att det tidigare var planerat. De har dock inte insjuknat i covid-19 utan har andra anledningar till sina avhopp. Istället för dem kommer Sebastian Cappelen och Ryan Brehm spela i Florida.

Brehm å sin sida tappade sin startplats i tävlingen i söndags, då Peter Uihlein slutade trea i Zurich Classic och därmed fick en startplats i kommande veckas tävling, detta efter att han så sent som för nio dagar sedan vann på Korn Ferry Tour när undertouren besökte Las Vegas. Men Ryan Brehm är alltså inne nu igen.

Samtidigt som spelare hoppas av finns det också lite positiva nyheter gällande startfältet. För första gången på 17 år kommer Phil Mickelson att pegga upp i tävlingen.

I tävlingen hittar vi fem svenskar. Jonas Blixt, Daniel Chopra, Alex Norén, Henrik Norlander och Henrik Stenson kommer spela.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-27
TournyttAlex NorénDaniel ChopraHenrik NorlanderHenrik StensonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top