Marc Leishman och Cameron Smith lyckades vinna Zurich Classic på första extrahålet // Foto: Getty Images

PGA Tour

Smith efter segern: ”Jag behåller frisyren”

Bryter löftet till flickvännen efter segern i New Orleans.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-26 Uppdaterad 2021-04-26

Det blev australiensisk seger i årets Zurich Classic, parspelstävlingen i New Orleans.

Efter en dramatisk avslutningsrond slutade paret Cameron Smith/Marc Leishman 20 under par, precis som det sydafrikanska paret Louis Oosthuizen/Charl Schwartzel.

Tävlingen avgjordes via särspel.

Väl där slog Oosthuizen sin drive i vattnet vilket öpnade dörren för australiensarna. Till slut kunde Cameron Smith säkra segern med en parputt från knappt två meter.

Smith blev därmed första spelare att ta dubbla inteckningar i tävlingen, han vann också tillsammans med svenske Jonas Blixt 2017.

– Jag måste vara bra på att välja rätt partners, skämtade Smith och fortsatte:

– Det var brutalt tufft sista nio men vi lyckades hänga i och har haft en så kul vecka både på och vid sidan av banan.

De två australiensarna har hela veckan bjudit på sig själva och drivit med Cameron Smiths lite udda frisyr. Smith hade lovat sin flickvän att klippa sig annorlunda om han vann på PGA-touren men efter segern i New Orleans hade han ångrat sig.

– Den känns som en naturlig del av mig nu och jag får be om ursäkt till min flickvän, sa Smith.

Henrik Stenson och Justin Rose avslutade starkt med en 70-rond i foursome och Stenson var relativt nöjd med veckan. Man låg bra med efter två ronder och tre ronder av fyra var riktigt starka.

Till slut blev det en delad elfteplats.

– En kul vecka med Rosie och kul att spela bästboll och foursome igen. Vi spelade ju bort chanserna till en bättre placering i gårdagens bästboll i blåsiga förhållanden. Det var väl en del ljusglimtar här och var men det går trögt att få bollen dit vi vill emellanåt. Puttning och närspel fick ju en hel del träning, konstaterade Stenson för Svensk Golf.

Alex Norén och Henrik Norlander hade bra läge inför avslutningsronden men man föll tillbaks till en delad 21:a plats efter 74 slag i sin avslutande foursome.

Det norska paret med Viktor Hovland och Kristoffer Ventura tappade sex slag mot par sista dagen och föll till en delad 25:e plats.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-26
TournyttAlexander NorenCameron SmithCharl SchwartzelHenrik NorlanderHenrik StensonJustin RoseLouis OosthuizenMarc LeishmanPGA TourTournyttTPC LouisianaZurich Classic
Rulla till toppen