PGA National of Sweden kommer vara värd för Scandinavian Mixed 2022. Foto: Getty Images

Avslöjar

Här spelas Scandinavian Mixed 2022 och 2023

Vi är fortfarande ett par månader ifrån årets upplaga och urpremiären av Scandinavian Mixed. Men redan nu kan vi avslöja var kommande års tävlingar ska spelas.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-26 Uppdaterad 2021-04-29

Den 10–13 juni spelas första upplagan av Scandinavian Mixed. Tävlingen avgörs på Vallda Golf & Country Club söder om Göteborg och startfältet kommer utgöras av 78 herrar och 78 damer, som slåss om samma prispott.

Med i startfältet finns dessutom bägge tävlingsvärdarna Henrik Stenson och Annika Sörenstam.

Planen var att urpremiären av det nya konceptet skulle gå av stapeln på Bro Hof Slott i juni 2020, men det satte som bekant coronapandemin stopp för. Nu står det dock klart var den svenska ET/LET-tävlingen är tänkt att spelas kommande två år.

Stockholm får vänta

Svensk Golf kan avslöja att Scandinavian Mixed nästa år spelas på PGA National i Bara utanför Malmö. 2023 är planen sedan att tävlingen för första gången kommer till Halmstad där Norra Banan på Halmstad GK i så fall står som värd. Även om det senare inte är hundraprocentigt klart, pekar mycket på att det blir så.

– Vi tycker att det är roligt med stora tävlingar, inget snack om det. Vi hade ju Solheim Cup 2007, EM 2011 och 2015, Annika Invitational 2017. Det här ligger i linje med vad vi vill göra som klubb. Just den här tävlingen tilltalar mig mycket, med ett nytt koncept. Det känns väldigt intressant. Jag tror att det här är ett bra sätt att få intresse för en svensk tävling, säger Christian Jakobsson, klubbdirektör på Halmstad GK, till Svensk Golf.

Detta innebär i så fall att Stockholmsområdets golfare kommer att få fortsätta vänta på tävlings återkomst till huvudstaden, senast den avgjordes där var på Bro Hof Slott 2016. Först 2024 kan tävlingen komma att spelas där, även om det finns många intressenter för att arrangera tävlingen framöver.
– Det finns banor i Stockholmsområdet som är intresserade men också söderöver, säger Henrik Hilford Brander, som är COO på We Do Sports – arrangören av tävlingen, till Svensk Golf.

Enligt Hilford Brander har det nya formatet av tävlingen gjort att intresset ökat markant. Från att ur ett kommersiellt perspektiv ha haft svårt att hitta sponsorer och partners är det nu enkelt att få företag att engagera sig i tävlingen.
– Helt plötsligt är det stora internationella aktörer som vill vara med och synas i en golftävling i Sverige. Det är jätteroligt att vi är en plats man vill synas på och vi märker även detta hos Sveriges golfklubbar, som blivit mer intresserade av att vara med och arrangera tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-26
TournyttHalmstad GKPGA NationalScandinavian MixedTournyttVallda G&CC
Rulla till toppen