Inte så konstigt att Garrick Higgo skrattar efter sin andra ET-seger på bara 24 starter // Foto: Getty Images

Europatouren

Sydafrikas nästa superstjärna?

Higgo imponerade stort på Gran Canaria.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-25 Uppdaterad 2021-04-25

Sydafrika har länge varit en stormakt inom proffsgolfen på herrsidan med namn som Gary Player, Bobby Locke, Ernie Els och Retief Goosen som föregångare för dagens generation.

Idag tog Garrick Higgo sin andra seger på Europatouren i sin blott 24:e start och med tanke på hur imponerande Higgos spel den här veckan varit är det inte långsökt att tro att han ska bli ännu en superstar från landet längst ner på den afrikanska kontinenten.

Higgo vann Open de Portugal på Royal Óbidos i sin sjunde ET-start förra året och idag vann han Gran Canaria Lopesan Open på Meloneras Golf. 21-åringen från Johannesburg hade fyra slags ledning efter nio hål och hotades främst av tyske Maximilian Kieffer men han kom aldrig närmare än två slag. Till slut blev Higgos segermarginal tre slag efter att ha avslutat med 63-63 i helgen.

– Det känns helt overkligt. Jag kände mig inte trygg förrän på sista green då jag vet att allting kan hända, sa Higgo efter segern.

Den unga sydafrikanen avslutade med att slå en mäktig drive på det avslutande par fem-hålet och hade bara en sandwedge kvar på andraslaget.

Higgo klättrade i och med segern från 67:e till 17:e plats på Race to Dubai.

Det blev också en fin tävling för vårt grannland i söder och tre danskar placerade sig bland de tio främsta. Jeff Winther blev trea, Thorbjørn Olesen delad femma och Joachim B Hansen slutade sjua.

Enda svensken som klarade kvalgränsen, Alexander Björk, avslutade med 69 slag (-1) och delade 21:a plats, elva slag bakom Higgo.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-25
TournyttAlexander BjörkEuropean TourGarrick HiggoJeff WintherJoachim B HansenMaximilian KiefferThorbjörn OlesenTournytt
Rulla till toppen