Jessica Korda storspelar men är inte nöjd. Foto: Getty images

LPGA

Korda fortsätter briljera

Bogeyfri och sex under par för dagen. Trots det var Jessica Korda inte nöjd.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-23

Jessica Korda följde upp sin banrekordstangerande 64-rond under onsdagen med en 65-rond på fredagen. Efteråt var det hon tog med sig att scoren kunde bli ännu lägre.

På väg mot sin rond sex under par gjorde hon visserligen inga bogeys men det fanns fler birdiechanser att ta hand om.
– Det kanske låter lite galet men jag hade en del koppsnurr idag, så jag hade kunnat gå lägre. Jag hade lite svårare med greenhastigheterna idag. I övrigt var det en bra dag, sa Korda efter ronden.

Efter två varv av veckans tävling i Los Angeles leder nu amerikanskan med tre slag före Jin Young Ko. Ytterligare ett slag bakom hittar vi Sei Young Kim och därefter återfinns Brooke Henderson och Angela Stanford på ledartavlan.

Jessica Korda har enligt henne själv spelat “tråkig” golf de första två dagarna. Med 33 av 36 greenträffar över två ronder har hon minimerat misstagen och därmed kunnat gå lågt. Detta till skillnad från förra veckan då hon gjorde 18 birdies och en eagle men trots det slutade delad 48:a.
– Att kunna göra många birdies hjälper. De senaste veckorna har jag tyvärr gjort många bogeys också vilket har varit döden för en bra score och det har vi försökt ändra genom att spela lite smartare och vara mer konsekvent i svingen, vilket fungerat riktigt bra, sa Korda.
– Det är allt som förändrats egentligen. Men jag har satt några puttar och haft en trevlig stund. Jag kan verkligen inte klaga.

Dani Holmqvist, Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist är de enda svenskorna som klarade kvalgränsen. Lindberg och Nordqvist är på en delad 40:e plats. Holmqvist är på en delad 70:e.

Här kan du se hela ledartavlan.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-23
TournyttJessica KordaLPGA TourTournytt