Justin Rose och Henrik Stenson kommer att spela tillsammans i veckans partävling på PGA Tour. Foto: Getty images

PGA Tour

Tidigare misstag ska stärka lag Stenson-Rose

Det är dags för en av PGA Tours mest udda tävlingar. I veckans spelas lagtävlingen Zurich Classic och ett av lagen består av Henrik Stenson och Justin Rose.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-21 Uppdaterad 2021-04-21

Justin Rose och Henrik Stenson. En duo både på och utanför golfbanan. De båda europeiska stjärnorna är goda vänner utanför tourens inhägnade fairways och när de väl klivit in på arenan, ja då har de i princip alltid levererat som en giftig duo.
De båda har i Ryder Cup-sammanhang sex gemensamma segrar och endast två förluster. De båda har vunnit över 20 tävlingar världen över och de båda har tagit hem FedEx Cup-titeln (Stenson, 2013 och Rose 2018).

Men på TPC Louisiana, där veckans Zurich Classic of New Orleans spelas, har inte framgångarna varit lika tydliga. Duon missade cutten 2017 och slutade på en delad 19:e plats 2018. Resultat som är för låga, med tanke på hur skickliga spelare de båda är och deras historik av att spela tillsammans.
– Vi var ett lag de första två åren utan mycket framgång, så vi hoppas förstås förändra det den här gången. Det här ger lite frisk luft, att se något annat än vanliga 72-hålstävlingar som vi spelar allt som oftast. Det här är en rolig vecka och jag ser fram emot att spela tillsammans med Justin och ändra de där “enastående” resultaten vi har här den här veckan, sa Stenson under en presskonferens inför tävlingen.
– Jag känner faktiskt mycket press att lyckas då Henrik ringde mig och, mellan raderna, sa att jag hade en chans till på mig, sa Rose med ett leende på läpparna.

Det är som mörkast precis innan gryningen. Och kanske börjar det ljusna för firma Rose-Stenson. Engelsmannen menar nämligen att deras svaga resultat i Louisiana kan vara precis vad de behövde för att nu kunna leverera.
– Det finns alltid en vilja att be om ursäkt eller försöka vara för perfekt. Man vill inte göra sin partner besviken, men vi har gjort varandra besvikna så många gånger redan att jag tror vi är förbi det stadiet, sa Rose.
– Det finns ett element att man inte vill göra sin partner besviken, men för att lyckas med det gäller det bara att spela bra golf och känna sig fri att ta egna beslut. Vi kommer båda göra misstag och det är ju ingen av oss som gör det med flit. Det handlar om att gå vidare och jag tror en nyckel är att vi känner varandra så väl efter alla dessa år, både från Ryder Cup men också amatörgolfen, sa Stenson.

– Vi känner varandra och litar på varandra och jag tror det, självklart, är en nyckel till vår framgång i Ryder Cup att vi är bekväma runt varandra. Och vi spelar också ett väldigt snarlikt spel, skulle jag säga. Det gör också att det blir enkelt att välja strategi, sa Stenson.

Duon spelar de första två varven tillsammans med regerande mästarna, Ryan Palmer och Jon Rahm.

En annan fin grupp som vi svenskar ska kika på lite extra är den som slår ut 20.36 på torsdag. Den består nämligen av laget Alex Norén-Henrik Norlander.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-21
TournyttHenrik StensonJustin RosePGA TourTournytt
Scroll to Top