Hideki Matsuyama med sin caddie, Shota Hayafuji. Foto: Getty images

The Masters

Caddien om sin bugning: ”Hjärtat fyllt med tacksamhet”

I efterspelet av Hideki Matsuyamas imponerande seger på Augusta National fick vi se en bugning som blivit närmast ikonisk. Nu har caddien, Shota Hayafuji, uttalat sig.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-21 Uppdaterad 2021-04-21

Om du är en gnutta golfintresserad lär du ha sett bilderna på Hideki Matsuyamas caddie, Shota Hayafuji, då han bugar för Augusta National efter att de båda vunnit The Masters.

Hayafuji har där och då tagit den 18:e flaggan som ett minne, tagit av sig kepsen och bugar tillbaka mot 18:e fairway. Bilder som, med all säkerhet, kommer bli historiska.

Många miljoner människor har redan sett klippet men om du inte gjort det kan du se det här:

Men hur var det Hayafuji resonerade och tänkte där och då egentligen? Genom tolk säger caddien till Caddie Network:
– Mitt hjärta var fyllt med tacksamhet och det var en naturlig sak för mig att buga och visa respekt till The Masters. Jag sa ”Tack för allt”.

Efter segern flög Matsuyama och Hayafuji tillbaka hem till Japan. Men på grund av covid-19 var det inget speciellt stort mottagande på flygplatsen. Istället sattes de båda i karantän för att därefter få fira tillsammans.
– Det blev inte så mycket firande där på söndagen. Vi hade alla bråttom att packa innan vi skulle flyga hem via Chicago, säger Hayafuji.

Matusyama och Hayafuji var klasskamrater i högstadiet och har varit goda vänner sedan dess, som också studerade tillsammans på universitetet. Sedan tre år tillbaka ha de arbetat tillsammans.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-21
TournyttHideki MatsuyamaThe MastersTournytt
Rulla till toppen