Bryson DeChambeau och A Lim Kim är de regerande mästarna, som alltså får försvara sina titlar inför publik. Foto: Getty images

Covid-19

Publik på plats under båda US Open

Årets US Open-mästerskap kommer att spelas inför åskådare.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-20

USGA meddelar att deras mästerskap ska spelas inför publik, även om det är ett limiterat antal åskådare som släpps in till mästerskapen som både för herrarna och damerna spelas i Kalifornien.

För att få se golfarna på plats kommer det dock krävas att man antingen visar att man är vaccinerad eller att man har ett negativt covid-19-test vid entrén.

För invånare i Kalifornien kommer ett krav vara att man kan visa att man vaccinerats 14 dagar innan själva mästerskapet eller ha ett negativt provsvar. För supportrar utanför Kalifornien kommer att behöva visa att de är vaccinerade redan innan de tar sig till själva tävlingarna. Oavsett vad din vaccinstatus är kommer ansiktsmasker att vara ett krav på de båda områdena.
– Förra året saknade vi den energi supportrar ger till våra US Open-mästerskap. Vi är tacksamma över att de lokala hälsoinstituten i Kalifornien är i en position som tillåter oss att välkomna ett visst antal fans tillbaka i år för att se de bästa spelarna i världen tävla i de prestigefyllda mästerskapen, samtidigt som vi kommer arbeta för att bibehålla säkerheten och minska smittorisken för alla inblandade, säger John Bodenhamer, USGA:s ansvarige för tävlingar.

PGA Tour har den senaste tiden haft flera tävlingar där en reducerad publik tillåtits, bland annat spelades Masters Tournament inför ett begränsat antal åskådare. På LPGA Tour har det dock fortfarande inte släppts in några supportrar.

US Womens Open spelas 3–6 juni på Olympic Club. US Open spelas två veckor senare, 17–20 juni, på Torrey Pines.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-20
TournyttTournyttUS OpenUS Women's OpenUSGA
Scroll to Top