Covid-19-tester kommer inte att genomföras under speldagarna på PGA Tour från och med juli. Foto: Getty images

PGA Tour

Covid-tester snart inget krav på touren

Som vaccinerad spelare, caddie eller domare kommer livet snart vara som vanligt på touren. Inga tester kommer att krävas.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-20

PGA Tour planerar att sluta med tester för covid-19. Detta gäller för spelare, caddies och domare. Förhoppningen är att de sista testen görs i juni och att man från juli inte behöver göra fler tester. Detta enligt ett meddelande touren skickat till sina spelare.

Spelare och caddies som blivit fullt vaccinerade kommer helt att slippa tester medan de spelare som inte vaccinerats kommer att uppmanas att göra sina tester, samtidigt som det inte är ett krav.
– Det finns vanliga missuppfattningar och orosmoln om infertilitet, förändrad DNA, microchipping, infektion av covid som en följd av vaccinet. Dessa orosmoln och missuppfattningar är falska, skriver PGA Tour i meddelandet till sina spelare.

Men bara för att testerna inte kommer vara lika rigida under själva tävlingarna kommer inte spelarna att slippa undan helt. Om man inte är vaccinerad kommer man nämligen behöva bevisa att man har ett negativt test som gjorts inom 72 timmar inför en tourtävling. Att ha ett negativt test är ett krav för att få delta.

Med den nya policyn kommer också en spelare som är fullt vaccinerad att kunna vara i kontakt med någon som nyligen testats positivt för covid-19 utan att bli satt i karantän, såvida de inte har symptom som tyder på att de också är smittade.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-20
TournyttCovid-19PGA TourTournytt
Scroll to Top