Robert Karlsson slutade ett slag efter segrande Steve Stricker. Foto: Getty Images

Champions Tour

Vicekapten Karlsson fick ge sig för kaptenen

Det var nära, men Robert Karlsson får vänta på sin första seger på seniortouren.

Text: Bo Steffensen • 2021-04-19 Uppdaterad 2021-04-19

Efter fina 66–66 var Robert Karlsson i delad ledning och tillsammans med Fred Couples efter 36 spelade hål av Chubb Classic och var ute efter sin första seger på den amerikanska seniortouren, Champions tour.
Ett slag bakom fanns Alex Cejka, Steve Stricker och Bernhard Langer.
Det blev Stricker som drog det längsta strået. Med en 67-rond, fem under par, kunde den amerikanske Ryder Cup-kaptenen säkra sin sjätte seger på touren. Robert Karlsson, vicekapten i det europeiska RC-laget, var med i diskussionen under hela ronden, men efter 69 slag slutade han delad tvåa, ett slag bakom Stricker.
Det var Karlssons andra andraplats sedan han klev i på touren förra året. Denna delade han med Alex Cejka.
– Jag är väldigt nöjd med hur jag spelade i veckan, men i dag kändes det lite obekvämt. Det var ett tag sedan jag var där uppe. Fast jag spelade riktigt bra de sista hålen, sa Robert Karlsson efteråt.
Han avslutade med tre birdies de fyra sista hålen. Birdien på 18, par 5, säkrade andraplatsen. Robert Karlsson hade behövt en eagle på sista hålet för att få till ett särspel med Stricker. Tredjeslaget från 35 meter hade behövt gå i.
– Jag tänkte att jag måste ge det en chans. Men så kom den ut lite åt höger. Man kan inte förvänta sig att håla från det avståndet när man missat från en och en halv meter ett antal gånger under dagen, men jag är jättenöjd med veckan och det var fantastiskt att få vara där uppe i sista grupp. Och kul att få spela med Fred Couples. Jag har inte spelat med honom sedan 1995. Så det var dags, sa Robert Karlsson.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-04-19
TournyttChampions TourChubb ClassicRobert KarlssonStev StrickerTournytt
Scroll to Top