Stewart Cink och sonen Reagan har nu tagit två segrar tillsammans på årets PGA-tour. Foto: Getty Images

PGA-touren

Cink: ”Hur ska jag kunna toppa det här”

Stewart Cinks son skulle bara hänga med sin far ut på touren några veckor. Det förändrade allt för den 47-årige veteranen.

Text: Bo Steffensen • 2021-04-19 Uppdaterad 2021-04-19

Det var egentligen de två första dagarna som Stewart Cink, 47-åringen som fått en ny vår på PGA-touren, vann RBC Heritage. Efter sina dubbla 63­-ronder  – rekord efter 36 hål för tävlingen – hade han skaffat sig en femslagsledning inför helgen.
Två under på lördagen (69) och ett under på söndagen (71) räckte sedan gott för att Cink ta hem sin andra seger för säsongen. Han vann ju även säsongspremiären Safeway Open i september.
– Jag gjorde det jag behövde i dag för att ha en liten kudde med mig in på de sista hålen, vilket är ren underbar känsla. Det är inte så många spelare som får uppleva att gå nerför sista fairway med en stor ledning och se bollen komma upp torr, med Reagan på bagen och jag vet att Connor och hans fru Lisa fanns där ute. Det är nästan svårt att beskriva, sa Stewart Cink när saken var klar.

REAGAN och Connor är Cinks söner.
24-årige Reagan har gått caddie åt honom under säsongen. En historia i sig. För egentligen skulle Reagan bara vara med sin pappa på touren några veckor. Stewart Cink hade redan den rutinerade caddien Kip Henley på bagen och Reagan var nyutexaminerad från Georgia Tech och skulle snart börja jobba på Delta Airlines, skriver golf.com.
Så Reagan hängde med till den första tävlingen för säsongen, Safeway Open. Stewart Cink vann. Det hade han inte gjort sedan segern i The Open 2009.
Några veckor senare fick Henley lämna. Reagan blev kvar på bagen.

NU HAR de tagit hem den andra segern för säsongen. Det har också blivit tre topp 12-placeringar och Stewart Cink är nu trea på Fed Ex Cup-rankingen bakom Justin Thomas och Bryson DeChambau.
Överenskommelsen mellan far och son är att de ska jobba tillsammans fram till sommaren. Då ska Reagan gifta sig och sedan är det tänkt att han ska börja det där jobbet på Delta Airlines.
– Det funkade på Safeway, det funkade den här veckan. Jag ser fram emot resten av året med honom som caddie. Vem vet, jag kanske lägger av när han slutar. Hur ska jag kunna toppa det här, sa Stewart Cink.

ALEX Norén (71–68–68–69) slutade på delad 25:e plats. Norén var åtta under par totalt, elva slag efter Cink.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-04-19
TournyttPGA TourPGA-tourenRBC HeritageStewart CinkTournytt
Scroll to Top