Stewart Cink njuter av spelet, situationen och att ha sonen Reagan med sig ute på banan. Foto: Getty Image

PGA-touren

Cink: ”Jag får nästan nypa mig i armen”

Fem slags ledning. Stewart Cink försöker njuta så mycket han kan. Och Alexander Norén har en topp 10 inom räckhåll.

Text: Bo Steffensen • 2021-04-18 Uppdaterad 2021-04-18

Kan någon stoppa Stewart Cink i RBC Heritage? Omöjligt är det ju inte men det kommer att bli svårt. Cink, som inledde 63–63, gick förvisso ”bara” runt på 69 slag på lördagen men han leder med fem slag inför sista dagen.
– Jag har varit i den här situationen tidigare, blivit nervös och gjort bort mig. Men jag har också spelat bra vid andra tillfällen. Jag tycker det är bättre att njuta av det och känna pirret än att försöka agera som att det inte fanns, sa Cink efter ronden.
47-årige Stewart Cink har varit i ledning efter 54 hål tolv gånger tidigare på PGA-touren. Två gånger har han vunnit, enligt PGA-touren.
Cink gick ut med fem slags ledning, gjorde bogey på det tredje hålet men kontrade direkt med två raka birdies och seglade sedan lugnt vidare.
Han är –18 totalt och jagas närmast av Collin Morikawa (–13) och Emiliano Grillo (–12).
Sluggern Morikawa, den högst rankade spelare i fältet (världsfyra), avslutade de sista sex hålen fyra under par och han hoppas kunna störa Cink.
– Det är tydligt att det går att skjuta 62 och 63 på den här banan. Jag behöver bara gå ut och hitta det spelet. Varje dag har jag visat tendenser till bra golf här och där och jag måste få till en helhet om jag ska ha en chans i morgon, sa Morikawa.

FÖRRA gången Stewart Cink ledde en tävling med fem slag var i WGC NEC Invitational 2004, den gången vann han med fyra före Tiger Woods och Rory Sabbatini.
– Jag kommer ihåg att jag sov dåligt den natten, men jag är en annan människa i dag och ser med lite mer tacksamhet på den här tävlingen, med min son som caddie och hela den biten. Jag har nästan fått stanna upp och nypa mig själv. Jag njuter mer av detta än jag oroar mig för det, säger Stewart Cink so vunnit på Harbour Town förut.
Det gjorde han 2000 och 2004.

ALEXANDER Norén (71–68–68) var tre under par för dagen, efter bland annat en eagle, och avancerade 13 placeringar.
Norén är –6 totalt och ligger D27 inför avslutningsronden. Han har tre slag upp till en topp 10-placering.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2021-04-18
TournyttAlex NorénPGA TourPGA-tourenRBC HeritageStewart CinkTournytt
Scroll to Top