Det blir två varv till för Alex Norén på Harbour Town Links. Foto: Getty Images

PGA-touren

Norén hänger med – rekordscore av Cink

Alex Norén spelar vidare i helgen. Veteranen Stewart Cink leder RBC Heritage med fem slag.

Text: Bo Steffensen • 2021-04-17

RBC Heritage spelas på Harbour Town Links, som ligger på ön Hilton Head Island i South Carolina, och har funnits med på PGA-tourschemat sedan 1969.
Två svenskar kom till start i årets upplaga. En av dem spelar vidare i helgen.
Efter två birdies och en bogey de första åtta hålen av fredagens rond var Alex Norén ett under totalt och balanserade på kvalgränsen som då låg på just ­–1. En birdie på nian följd av ännu en birdie på elvan fick upp honom på fastare mark.
Norén gjorde sedan raka par in i ”mål”, kom in på 68 slag och totalt –3. Väl var det för när dagen var klar hade kvalgränsen flyttat sig till –2.
Norén avancerade 27 platser och är D40 inför helgens spel vilket är i linje med hur det sett ut för honom i år. I de sju tävlingar han spelat på PGA-touren i år har han resultatraden 40–37–MC–12–49–MC–46.
På lördagen slår han ut 15.40 svensk tid tillsammans med amerikanen Matthew NeSmith.

Henrik Norlander hade en sämre dag med bland annat tre bogeys och en trippel. Han slutade +4 totalt (72, 74)  och missade därmed sin fjärde raka kvalgräns.

MANNEN FÖR DAGEN var annars veteranen Stewart Cink. Igen.
På torsdagen gick han runt på 63 slag (åtta under par) och på fredagen fortsatte den 47-årige veteranen att mata på med näst intill felfri golf. Cink, som vann The Open 2009, levererade ytterligare en 63-rond.
Cink är –16 totalt och hans 126 slag efter 36 hål är rekord för tävlingen. Den tidigare lägstanoteringen var 129. En score som Jack Nicklaus hade när han vann 1975 och som tangerades av Phil Mickelson 2002. Mickelson slutade dock trea i den tävlingen.

Stewart Cink, med sonen Reagan på bagen, efter ännu ett bra slag. Foto: Getty Images


Stewart Cink har vunnit RBC Heritage två gånger tidigare, 2000 och 2004, och leder nu med fem slag före kanadensaren Corey Conners (–11).
Cink, som har 24-årige sonen Reagan som caddie, har inte lett en PGA-tourtävling i halvtid sedan Traveler Championship 2008 (som han vann).
– Om jag ska vara ärlig så känns det inte så speciellt. Vi följde bara vår spelplan, sa Cink efter ronden.
På två ronder har han gjort 2 eagles, 13 birdies, 20 par och 1 bogey.
Följer han den planen även lördag och söndag lär han åka hem från Hilton Head Island med sin tredje segerbuckla i bagaget.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-04-17
TournyttAlex NorénAlexander NorenPGA-tourenRBC HeritageStewart CinkTournytt
Scroll to Top